Зад нас останаха бебешки столчета, пожари, взривени коли, каза българинът

...
Зад нас останаха бебешки столчета, пожари, взривени коли, каза българинът
Коментари Харесай

Българка от фестивала, щурмуван от „Хамас“: Казаха да бягам, за да не ме вземат за заложник

Зад нас останаха бебешки столчета, пожари, взривени коли, сподели българинът Ивайло Панчев, който беше евакуиран от пограничен кибуц с Газа
„ Имахме празник. Тук имаме доста фестивали. Бяхме 3000 души. След 10 минути започнаха да ни бомбардират. След към 5-6 минути възпламених колата и потеглих. Видях една кола и по какъв начин момиче в нея крещеше, че стрелят. Отначало не разбрах какво тъкмо става. Полицай тичаше към мен целият в кръв “, описа пред Би Ти Ви Рени Момонова, която е била на фестивала, покрай линията Газа, когато падат ракетите на „ Хамас “. И тя попада под масирана офанзива. Жертвите са над 260. За благополучие, Рени съумява да се избави.

„ Започнахме да тичаме към едно поле. Оттам излязоха от храстите и започнаха да стрелят. Паднах в една дупка, по-късно станах и отново започнах да търча. Пак паднах. Момичетата ме подвигнаха и споделиха да тичам, с цел да не ме вземат за пленник. Това стана на полето, нямаше здания “, добави дамата.

" Просто търсехме да се спасим. Чувах по какъв начин стрелят по нас. Беше просто извънредно. Панически бягахме. След към 3 часа имаше хеликоптер над нас и бяхме по-спокойни “, сподели още Рени Момонова.

" На четвъртия час стигнахме до населено място. Прибраха ни в него в бомбоубежище. По-късно пристигна и армията и ни изведоха ", добави тя.

„ Ужасът е огромен. Искаме да приберем отвлечените у дома. В Израел няма безвредно място. Всички са по къщите си. Всички са в суматоха “, сподели още българката.

„ Армията ни ескортира. Може би към 30-40 километра всички карахме след тях и видяхме какво остава към нас - пожари, взривени коли към пътищата, задачите на дупки от изстрели, бебешки столчета “, сподели Ивайло Панчев, който живее в пограничен кибуц с Газа.

На 80 километра от Газа в град Бат Ям е Анна Атанасова. Синът ѝ е боец в противоракетната защита.

" Той получи известие, че би трябвало да се връща в казармата и нощес му се обадих да го запитвам дали ще се върне петък и събота. Той сподели: " Не, мамо, несъмнено ще е доста дълго и войната ще доста дълга “, описа дамата.

Дъщерята на Ивайло също е част от израелската армията, само че към момента не е мобилизирана. И той, и Анна към този момент не мислят за път към България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР