Зад кода Е513 в хранителната промишленост всъщност се крие сярната

...
Зад кода Е513 в хранителната промишленост всъщност се крие сярната
Коментари Харесай

Ужас! Откриха Сярна Киселина В Някои От Храните В Супермаркетите! Ето Как Да Ги Разпознаем, Задължително Гледайте Етикетите!

Зад кода Е513 в хранителната индустрия в действителност се крие сярната киселина. Как едно толкоз рисково съединяване намира приложение в производството на хранителни артикули и до каква степен безвредни са те? Всички добавки към храните, означавани с Е и първа цифра 5, се употребяват като регулатори на киселинността. Е513 се употребява главно в състава на варени храни, с цел да се предотврати разрушаванеот структурата на някои захари при термичната обработка в процеса на варене.

Сярната киселина като добавка към храната се употребява в доста разводнен тип и изследванията са потвърдили, че тя се обезврежда изцяло в процеса на преправка на храните и не се открива в приключения им тип. Е513 е утвърдена добавка за прилагане в страните от Европейския съюз и в Съединени американски щати, само че в Австралия и Нова Зеландия използването на сярна киселина в хранителната промишленост е неразрешена. Причина за таза възбрана са данните, че Е513 може да има тератогенен резултат. Препоръчително е храните, съдържащи тази добавка, да се заобикалят по време на бременност за предварителна защита на евентуалния риск от увреждане на плода.

Храна и сярна киселина?

На пръв взор това е изцяло несъвместима композиция. Може обаче да се окаже, че всекидневно консумираме храни, за чието произвеждане е употребена сярна киселина като добавка. Е513 се употребява в това число при производството на бира. Оказва се, че даже неорганични съединения като сярната киселина може да се употребяват безвредно в хранителната промишленост. Или най-малко по този начин настояват производителите, които са задължени да показват всяка съставна част на етикета на питателните артикули. Научните данни в тази ситуация приказват в тяхна изгода. Е513, или сярна киселина, е рисково съединяване, когато се употребява независимо, само че в състава на храните не крие опасности за здравето, когато използването му е задоволително добре контролирано.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР