Зад избора на милионите хора в ДНР, ЛНР, Запорожката и

...
Зад избора на милионите хора в ДНР, ЛНР, Запорожката и
Коментари Харесай

Путин: Хората на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонска области стават завинаги наши граждани!

Зад избора на милионите хора в ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области стоят нашата обща орис и хилядолетна история. Независимо от всички тествания, те придвижиха през годините любовта към Русия и това възприятие никой не може да унищожи.

 

Това съобщи президентът на РФ Владимир Путин в обръщението към нацията при подписването на договорите за влизането в състава на четирите нови района - Донецката и Луганската национални републики, и Запорожката и Херсонската области.

 

Церемонията се организира в Георгиевската зала на Големия кремълски замък. Там са президентите на ДНР Денис Пушилин и на ЛНР Леонид Пасечник, както и ръководителите на военно-гражданските администрации на Запорожка области Евгений Балицкий и на Херсонска област Владимир Салдо. След  речта на Путин стартира и подписването на договорите за присъединение.

 

Церемонията стартира с минута безмълвие за починалите в Донбас.

 

Резултатите от референдумите към този момент са известни, хората направиха своя еднопосочен избор. Това е тяхно неотменимо право, закрепено в Устава на Организация на обединените нации. Повтарям, това е неотменимо право на хората, което е учредено на историческото единение. Тук, в Новорусия, са се сражавали Румянцев, Суворов, Ушаков. Тук нашите предци стояха до гибел през Втората международна война. И ние постоянно ще помним героите на Руската пролет, съобщи още Путин.

 

Ние призоваваме киевския режим да приключи бойните дейности и да се върне на масата на договарянията. Ние сме подготвени за това. Но няма да обсъждаме избора на хората на референдумите. Изборът е изработен, Русия няма да го съобщи, безапелационен бе Путин.

Искам доста добре да ме чуят Киев и неговите господари - хората на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области стават вечно наши жители. Завинаги!, отсече Владимир Путин.

 

" Ще пазиме земята си с всички налични средства ", безапелационен бе съветският президент.

 

Както след революцията нарязаха кулоарно границите на съюзните републики, по този начин и през 1991 г ръководителите сложиха народа пред приключен факт. Допускам, че те просто не са разбирали какво вършат. Съветският съюз към този момент го няма, предишното няма по какъв начин да се върне. Но и Русия няма потребност от това и не се стреми към него. Но няма нищо по-силно от вярата на хората, които се считат за част от Русия. Няма нищо по-силно от решимостта им да се върнат в своето историческо Отечество, посочи президентът.

Нашите съотечественици, братя и сестри в Украйна видяха с очите си, какво готвят ръководещите кръгове на Запад за цялото човечество. Те хвърлиха всички маски. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Западът реши, че целият свят би трябвало да се помири с техния диктат. И че Русия ще се разпадне. Но Русия устоя, възроди се, укрепна. Но Западът търси нов късмет да ни удари, да унищожи страната ни. Просто не им дава мира, че на света има такава страна, сподели Путин.

 

Русия постоянно ще бъде Русия. Ние и през днешния ден пазиме нашите полезности и нашата Родина. Западът мисли, че всичко му е разрешено. Споразуменията за стратегическата сигурност отиват в кошчето, твърдото заричане да не уголемяват НАТО на Изток се трансформира в грозна неистина. Само слушаме от всички страни - Западът отстоява международен ред, учреден на правила. Кой е виждал тези правила? Пълна машинация, двойни и даже тройни стандарти, разгласи съветският президент.

 

Западът води хибридна война против нас. За тях същинската опасност е нашата философия, нашето развиване и преуспяване. На тях не им е нужна Русия. Тя е нужна на нас, прикани Путин.

Русия е хилядолетна страна и няма да живее под непознато управление. Никога няма да приемем този политически расизъм, наименуван русофобия. На правилото " Който не е с нас, той е срещу нас ". Трябва да напомним на Запада, че е почнал своя геноцид още в междинните епохи. Изтребвали са цели етноси поради благосъстояния. В тези дни хората в Луганск, Херсон, Запарожието и Донецк ще възстановят нашето историческо единение, сподели Путин.

Той означи, че Съединени американски щати е единствената страна в света, която два пъти е употребила нуклеарно оръжие. И напомни бомбардировките в Херошима и Наказаки.

 

Милиони хора са в ограничения. Къде отива пшеницата - в Европа, единствено 5% в бедните страни. Европейските водачи всичко схващат, само че избират да слушат Съединени американски щати. Това е изменничество към техните нации. Бог да им е на помощ. Всички, които са срещу западната надмощие, незабавно влизат в листата на враговете, сподели още съветският президент.

Западните елити не мислят да вземат решение продоволствената и енергийната рецесия, посочи той.

Не желаеме при нас вместо мама и баща да има родител номер 1 и номер 2, и вместо мъже и дами да има някакви джендъри. За нас това е недопустимо. Ние имаме друго, свое бъдеще. Такова цялостно отричане на индивида, прям сатанизъм, сподели Владимир Путин.

Битката, посочи той, е за огромна историческа Русия, за бъдещите генерации. " Ние би трябвало да ги защитим от чудовищните опити ", сподели Путин.

Гражданите на Донецк, Луганск, Запорожието и Херсон направиха своя избор - да бъдат със своята татковина и своя народ. Зад нас е истината, зад нас е Русия, приключи словото си Путин.

 

По думите му при започване на 90-те години, след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, Западът е очаквал, че Русия няма да се съвземе от разтърсванията и ще се разпадне сама.

Помним ужасните 90-те години, само че Русия устоя, възроди се... укрепна, добави Путин.

В същото време груповият Запад продължава да търси нов метод да удари Русия. Освен това " съдружниците " на Съединени американски щати се пробват да събират налог от човечеството - рентата на хегемона. И за Запада е извънредно значимо другите страни да предадат своя суверенитет на Съединените щати, сподели Путин.

Руският президент съобщи, че Русия е велика мощ и няма да живее по непознати правила.

Путин съобщи, че Москва приканва Киев неотложно да спре военните дейности и да се върне на масата за договаряния.

Призоваваме режима в Киев неотложно да приключи огъня, всички военни дейности, войната, която той разпали през 2014 година, и да се върне на масата за договаряния, сподели президентът на Русия.

Според Путин Русия е подготвена за това. Той добави, че това е казано нееднократно, само че изборът на народите в Донбас, Херсонска и Запорожка област е изработен и " Русия няма да го съобщи ".

Путин добави, че управляващите в Киев " би трябвало да се отнасят с почитание към волята на жителите ". Както сподели президентът на Руската федерация, единствено това е " пътят към мира ".

По думите му една от аргументите за разпространяването на русофобията на Запад е нежеланието на Русия да се подчини.

Една от аргументите за русофобията е, че не се оставихме да ни ограбят в интервала на колониалните завоевания, изясни президентът, говорейки за колониалните времена.

Той напомни, че Русия е съумяла да сътвори централизирана страна, която принудила европейците да търгуват на взаимноизгодна основа.

Западът обаче не се отхвърли от опитите да раздра Русия на части, неведнъж се правеха проекти за интервенция, съобщи Путин.

 

Западът е преследван от обстоятелството, че има такава велика страна, Русия, богата на запаси. Той желае да ни види като колония, навалица от бездушни плебеи. За тях директна опасност е нашата философия. Западните елити бяха и си остават колонизаторски. Съединени американски щати към момента в действителност окупират Германия и Япония, сподели още президентът на Руската федерация.

Те приковаха цели народи към опиатите! Търговия с плебеи. Геноцид на индианските племена. Колониални войни против Китай. И ние... ние ръководихме антиколониалното придвижване през 20-ти век. Съединените щати, дружно с британците, трансфораха доста немски градове в руини без никаква потребност, задачата беше да сплашат страната ни и целия свят, уточни Путин.

Съединени американски щати се пробват да вземат всичко безочливо и изнудват, лъжат необмислено като Гьобелс. Истината се удави в океан от легенди, илюзии и имитации. Еднополюсният свят, построен от Запада, е напълно антидемократичен, излъган и двуличен, продължи той.

Според него Западът е съумял да се докопа до съветското благосъстояние в края на XX век, когато страната е била разрушена.

Наричаха ни другари и сътрудници, само че те самите изпомпваха благосъстояния от страната ни, изясни Путин.

Русия не се стреми към възобновление на Съюз на съветските социалистически републики, тъй като не й би трябвало ", посочи той.
Няма Съветски съюз, не можем да върнем предишното. Да, и Русия през днешния ден към този момент не се нуждае от това, ние не се стремим към това, сподели президентът.

Съдбата ни повика на бойното поле в името на велика Русия, съобщи Путин.

 

Днес ние се борим за обективен и свободен път. Преди всичко за нас самите, за Русия. Страните и народите схващат, че политиката, учредена на изключителността, е незаконна по своята същина. Ние сме длъжни да обърнем тази страница. Нищо няма да е по този начин, както преди, съобщи Путин, очевидно визирайки мнението на Съединени американски щати за тяхната изключителност.

 

Путин съобщи още, че " англосаксонците (...) са минали от наказания към диверсии " по интернационалните газопроводи " Северен поток " през Балтийско море.

" Нали за всички е явно за кого е преференциално това. За който е преференциално, таман той го е направил, несъмнено ", сподели Путин.

Той разкритикува " диктатурата на Съединени американски щати, построена върху груба мощ, юмручно право ". Оттук по думите му идва притежанието на стотици военни бази по целия свят, разширението на НАТО и опитите за основаване на нови военни алианси от страна на Вашингтон.

Диктатурата на Запада е ориентирана против всички общества, тя напълно отхвърля индивида, вярата и полезностите, придобивайки черти на сатанизъм, съобщи съветският водач.

Днес ние се сражаваме за това, никому да не пристигна на мозъка, че може да зачеркне от историята могат да бъдат изличени от историята. Зад нас е истината, зад нас е Русия!, приключи прочувствено словото си Владимир Путин.

 

След речта си Владимир Путин подписа договорите за присъединение с водачите на Луганската национална република, Донецката национална република, Запорожката област и Херсонската област. Прозвуча химнът. След това водачите на четирите области се хванаха за ръце с Владимир Путин и дружно с всички присъстващи в залата скандираха " Русия ".

 

Дотук се стигна, откакто в продължение на 5 дни на териториите на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР), както и в Запорожка и Херсонска област се организираха така наречен референдуми за включване в състава на Руската федерация.

Според резултатите от гласуването в ЛНР " за " присъединение са дали своят вот 98,42%, в ДНР - 99,23 %, в Херсонска област - 87,05 на 100, а в Запорожие - 93,11%.

 

 

По-късно през днешния ден пред стените на Кремъл са планувани протест и концерт във връзка разширението на страната. На сцената ще излязат звезди, деятели, публични деятели.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР