Зачестяват случаите на злокачествени заболявания на кожата заради слънцето. Това

...
Зачестяват случаите на злокачествени заболявания на кожата заради слънцето. Това
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на рак на кожата заради слънцето

„ Зачестяват случаите на злокачествени болести на кожата поради слънцето. Това се дължи на обстоятелството, че все по-често и по-дълго се излагаме на слънце, че това ще усъвършенства нашето здраве, че не използваме слънцезащитни фактори ". Това съобщи доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор в предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

„ Хората отиват на плаж след 10-11 часа на 44 градуса на слънце без да са се намазали със предпазен крем и да са под чадър. Голяма част от плажуващите не вършат слънчеви бани, те се пържат на слънце ", изясни доктор Николова.

По думите й кожата помни всяко изгаряне, което сме претърпели. „ Може да има и смяна на ДНК на кожата ", изясни доктор Николова. Тя предложи да се посети доктор, в случай че човек има формирания с по-тъмен цвят, кървящи при досег, лющести се. Не излагайте бенките си на слънце, покрийте ги със слънцезащитен фактор, предложи тя.

Хората с разширени вени също не трябва случайно да пекат краката си, добави тя. Добре е да имаме памучни или ленени облекла в светли тонове при разходка. Да сме с дълги ръкави, с шапка или забрадка на главата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР