Зачестяват измамите с покупко-продажба на дърва за огрев в Кюстендилско,

...
Зачестяват измамите с покупко-продажба на дърва за огрев в Кюстендилско,
Коментари Харесай

Пазете се: Роми мамят с дърва за зимата

Зачестяват измамите с покупко-продажба на дърва за огрев в Кюстендилско, оповестяват от Регионалната дирекция по горите (РДГ). От дирекцията са изпратили писма до кметовете на деветте общини в района за вероятните злоупотреби от страна на нерегламентирани доставки и търговци, най-вече от ромски генезис.

Някои от общините качиха предупредителния текст за злоупотреби с дърва за огрев на уеб страницата си. Често продавачите се представяли от името на кметове, на кметски наместници или от  юридически лица и компании. Засечени са такива снабдители, придвижващи се с коли с кюстендилска и ловешка регистрация.

Дървата се предложили най-вече на възрастни хора. Измамата нормално е в това, че купувачът заплащал доста по-голям размер от действително доставения.

От дирекцията обясниха още, че посредством изнудване се принуждавали възрастни хора да купуват дърва, които не са поръчани. Често пъти дървата се разтоварвали пред дома на евентуален покупател, като по-късно от него се желало да ги заплати или да ги натовари назад на транспортното средство.

От РДГ и общините поучават всички, станали жертва на такова предложение, да подадат сигнал на незабавния телефон 112.

Засега не се оповестява дали има арестувани за злоупотреби с дърва за огрев в района, специалист по търговията с дървесина разяснява:

" Ако е машинация, е за полицията. Ако става въпроса за противозаконни дърва, би трябвало РДГ и инспекторите да си ги заловен. Те имат право да задържат колите и по-късно към този момент с наказателно разпореждане да ги лишават “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР