Забравете италианските къщи за 1 евро. Как ви звучи оферта

...
Забравете италианските къщи за 1 евро. Как ви звучи оферта
Коментари Харесай

Къща за 13 цента в живописна Хърватия. Къде е уловката?

Забравете италианските къщи за 1 евро.

Как ви звучи оферта от 13 цента за парцел в Хърватия?

Леград, град в северната част на страната, се пробва да притегли нови заселници в региона, като предлага къщи за жълти стотинки.

Инициативата стартира още през 2018 година, споделя CNBC.

Малкото градче, в което живеят към 2000 души, граничи с Унгария и след разпадането на Австро-Унгарската империя през 1918 година популацията му стартира да понижава.

За да имат право да закупят една от къщите, оповестени на цена 13 цента, претендентите би трябвало да са на възраст под 45 години, да са в партньорство и да нямат престъпно досие.

Най-важното е, да не имат личен парцел – въпреки че чиновниците не прецизират дали това предписание важи единствено за Хърватия или където и да било другаде по света.

Местната медия HRT оповестява, че откогато програмата е почнала преди пет години, през днешния ден в района се следи нараснала раждаемост и даже се строи детска градина.

През 2021 година Леград афишира за продажба 19 празни къщи и изоставени строителни обекти на цена от 1 куна - тогавашната хърватска валута.

Според Reuters, 17 от тях са продадени. Те са в друго положение, по тази причина общината дава обещание да заплати 25 000 куни (около 3 558 долара) за всички нужни поправки.

За новите поданици, които желаят да закупят частен дом, градът предлага да покрие 20% от цената или до 35 000 куни (около 5 056 долара). Не е ясно дали този път градът ще предложи същите тласъци.

Хърватия не е първата страна, която подхваща сходен метод за вдъхване на нов живот на намаляващото си население.

Сицилия от дълго време е известна с продажбата на рушащи се къщи за 1 евро.

Звездата от " Семейство Сопрано " и " Добри поличби " Лорейн Брако също се включи в тази самодейност, като закупи парцел на слънчевия италиански остров, напомня CNCB.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР