Забравете да се опитвате да наемете шпиони на нелегални срещи

...
Забравете да се опитвате да наемете шпиони на нелегални срещи
Коментари Харесай

САЩ: Китай набира усилено шпиони през LinkedIn

Забравете да се пробвате да наемете шпиони на незаконни срещи в мрачни улички – явно просто би трябвало да отидете на съвременен уеб страница за работа. Шефът на Американският народен център по сигурност и контраразузнаване Уилям Еванина споделя пред Ройтерс, че китайските разследващи организации организират „супер агресивна“ акция за набиране на шпиони посредством LinkedIn .
Китай наподобява употребява подправени акаунтии, с цел да засипе държавни и бизнес чиновници с HR известия, надявайки се, че ще разкрият тайните си. Германия и Обединеното кралство предизвестиха за сходни практики преди този момент, само че това е първият път, когато американското държавно управление приказва съществено за казуса.

Еванина не разкри мащаба на казуса, в това число броя на подправените профили и какъв брой сполучлива е била акцията. Той обаче го вижда като значим въпрос и предложи LinkedIn да последва образеца на Twitter посредством всеобщо пречистване на сметки. Той предизвести, че LinkedIn рискува приканване в жанр „Facebook“ пред Конгреса, в случай че не ускори анти-шпионските си старания.

LinkedIn се опълчи на концепцията, че не прави нищо против опасността. Шефът на сигурността Пол Рокуел съобщи, че компанията е премахнала „по-малко от 40“ подправени акаунта, които се употребяват за опити за политически назначения. Тези профили постоянно изпращат всеобщи нежелани известия едновременно, по тази причина обсегът на спрените сметки въпреки всичко може да бъде важен. Рокуел добави, че екипът му „прави всичко, което може“, с цел да спре практиката, и поддържа, че LinkedIn „никога не е чакала молби, с цел да действа“.

Съществуват доказателства, че набирането през LinkedIn може да работи. Бившият чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ Кевин Малори беше наказан през юни за шпионаж за Китай, откакто представащ си за HR чиновник го убеди да продаде американските секрети на защитата на китайските разследващи служби. Въпросът е дали LinkedIn може да направи повече. Той е съществена цел, защото самата природа на уеб страницата се върти към оповестението на данни за работата, само че е ясно, че компанията е изправена пред необятен проблем, който би трябвало да реши по някакъв метод.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР