Забранява се движението на велосипеди и тротинетки в пешеходните зони

...
Забранява се движението на велосипеди и тротинетки в пешеходните зони
Коментари Харесай

Зона без велосипеди и тротинетки е пешеходната част на Поморие

З абранява се придвижването на колела и тротинетки в пешеходните зони на Поморие. Причината за направените промени е всеобщото напредване с самостоятелни електрически транспортни средства, създаващо предпоставки за пораждане на катастрофи. С цел повишение сигурността и спокойното напредване на пешеходците, общината внесе изменение и допълнение на Наредба 5 за организация на транспортната активност. Това оповестиха от пресцентъра на морската община.

В пешеходните зони от ден на ден се усилва и напредването на жители с колела, тротинетки и разнообразни електрически скутери, в несъгласие с условията в Закона за придвижване по пътищата, който категорично не разрешава това, разясниха от общинския пресцентър.

Забранява се придвижването на електрически транспортни средства по тротоарните площи на всички обитаеми места в общината, като се изключи маркираните велосипедни алеи. Забранява се придвижването и паркирането им в паркове, градини, зелени площи, площади, детски и спортни площадки, пешеходни улици, алеи, тротоари.

Забраната за придвижване на електрически транспортни средства и колела е наложена и в Община Бургас. Миналия месец в Бургас бяха санкционирани 43 водачи на тротинетки за ръководство в пешеходни зони. Срещу нарушителите са издадени фишове по Закона за придвижване по пътищата. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР