Забраната за бира в парка и за музика по улиците

...
Забраната за бира в парка и за музика по улиците
Коментари Харесай

Вижте какво каза Фандъкова за забраната за шум в София, ремонтите и корупцията


Забраната за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни, препоръчаните текстове не са напълно ясни, значимо е и дали може да се управлява използването им. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на плана на нова разпоредба за публичния ред в София.

Нова разпоредба би трябвало да има, тъй като настоящата сега е от 1993 година, признатата през 2009 година беше анулирана от съда, посочи столичният кмет.

По думите й жителите на София желаят да се управлява равнището на шума изключително в нощните часове и следобяд.

Обществено разискване на плана ще има на 19 октомври.

Ремонтите

Най –тежките поправки – на бул. „ Дондуков” и на бул. „ Монтевидео”, би трябвало да приключат до края на годината, разгласи кметът на София. Поетапно се пуска придвижването, където е допустимо, добави тя.

„ Друг огромен ремонт е този на бул. „ Тодор Каблешков” – излята е плочата на новия мост. Той ще е част от вътрешния кръг, ще продължим в посока бул. „ Черни връх”, посочи Фандъкова.

Строителството на новия метролъч ще продължи и следващата година и се чака къртицата да завърши работа до края на 2018 година и да се отпуши наземния превоз към новите метростанции. Очаква се в края на 2019 година да бъде пуснато придвижването по новите 12 спирки на метрото – от кв. „ Красно село” до спектакъл „ Зад канала”.

Относно качеството на ремонтите Фандъкова сподели, че единственото, което общината може да направи, е да принуждава компаниите да поправят нередностите. За ремонта на бул. „ Шипченски проход” изпълнителят беше връщан шест пъти, посочи тя.

За 2018 година е очакван сериозен ремонт на ул. „ Граф Игнатиев” с замяна на водпроводната мрежа и трамвайните релси, ще се подменят и релсите на бул. „ Цар Борис III”.

ГЕРБ и корупцията

Оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров след абсурда с репликите към водещия Виктор Николаев е почтена постъпка, разяснява Фандъкова в качеството си на зам.-председател на ГЕРБ. Не би трябвало да има даже сянка на подозрение за напън върху медиите, посочи тя.

Тя не счита, че някой е имал за цел да провали преднамерено Консултативния съвет за национална сигурност, призован от президента Румен Радев. ГЕРБ има воля за битка с корупцията, безапелационна е Йорданка Фандъкова.

Тя разгласи още, че нито един член на нейното семейство не работи нито в Столичната община, нито в общинско сдружение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР