Забрана за стрелба срещу градоносните облаци заради прелитащ самолет в

...
Забрана за стрелба срещу градоносните облаци заради прелитащ самолет в
Коментари Харесай

Земеделци протестират. Искат оставката на министър Иванов

Забрана за пукотевица против градоносните облаци поради прелитащ аероплан в Пловдивско. Това земеделските производители в Садово настояват, че е главната причина за, която унищожи реколтата им през вчерашния ден следобяд. Между 70 и 80% от продукцията им е унищожена. Потърпевшите настояват, че реколтата е погубена и чакат помощ от страната.

„ Говорим за хиляди декари земеделска земя ”, акцентира един от събралите се на митинг производители.

Никола Ковачев е шеф на Регионалната дирекция за битка с градушките в Поповица. Той призна, че възбраната за изстрелване на противоградни ракети е региона е траяла 20 минути и е пристигнала от Централния пункт за ръководство на въздушното придвижване.

Производителите обявиха, че желаят оставките на шефа на Държавен фонд „ Земеделие ” и тази на земеделския министър Иван Иванов.

„ Чакам страната. Г-н Петков даде обещание да даде на украинците по една заплата, желая всички депутати да си дадат заплатите на мен и на сътрудниците “, сподели яростно един от потърпевшите земеделци.

Минути след 8 часа сутринта, те блокираха придвижването по Цариградския път, който води от Пловдив за Турция.  

„ Загубихме всичко. Можем да стоим тук през целия ден. Вече няма какво да вършим и какво да работим. Обречени сме на апетит, дружно със фамилиите си “, обърнаха се към властта потърпевшите аграрни производители от Садово и Чешнегирово.

„ Това са години наред, никой не е получил никакво обезщетение. Идва комисия, споделя, че 100% би трябвало да се заплати. Какво значи, че страната не може една година да заплати едни пари? “, възмутиха се протестиращите. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР