Забрана за стиковете за нагреваеми цигари, които имат аромати и

...
Забрана за стиковете за нагреваеми цигари, които имат аромати и
Коментари Харесай

Забраняват стиковете за нагреваеми цигари с аромати и овкусители

Забрана за стиковете за нагреваеми цигари, които имат аромати и овкусители, гласоподаваха на първо четене депутатите.

Целта е нагреваемите тютюневи произведения да станат по-малко привлекателни, което ще бъде в синхрон с европейска инструкция.

Новината се посрещна с утвърждение от неправителствени организации, които от години сигнализират за вредите от никотиновата взаимозависимост.

Клипове в обществените мрежи демонстрират възпитаници, които в класните си стаи показват своите устройства за нагреваеми тютюневи произведения.

" 15-16 годишните девойки, това са интернационалните проучвания, демонстрират, че ние сме преди всичко в Европа по пушене. Много ми се желае нашият парламент освен да извършва европейските наставления, а и самичък да инициира положителни неща, които са потребни за здравето на нацията ", съобщи доктор Гергана Гешанова, ръководител на " България без пушек ".

Мента, цитруси, горски плодове - цялата гама аромати и овкусители на стиковете за нагреваеми цигари ще би трябвало да бъдат спрени за продажба, в случай че депутатите дефинитивно гласоподават решението. Малка стъпка, само че в добра посока, съгласно доктор Гешанова.

" Независимите научни проучвания демонстрират, че цигари и нагреваеми, и електронни, и всевъзможни, които имат ментолов усет и мирис основават по-голяма щета за организма. Помагат по-пълно да се вдиша и по подобен метод прониквайки по-дълбоко, вредата им е по-голяма, в сравнение с другите, които нямат тези аромати ", добави доктор Гергана Гешанова.

Мелани пуши от към две години и избира тютюневи произведения с овкусител. Мярката обаче няма да я откаже от навика.

" До такава степен съм привикнала, че концепцията към този момент не е във усета. В смисъл, колкото и зле да звучи, по този начин е - каквото и да създадат цигари постоянно ще се пушат и постоянно ще се откри метод, какъвто и да е усетът ", споделя Мелани.

На опаковките на всички типове стикове, които са без аромати и овкусители, ще би трябвало да се сложи здравно предизвестие на вредите от тютюнопушенето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР