Забрана за ползването на питейна вода за други цели се

...
Забрана за ползването на питейна вода за други цели се
Коментари Харесай

Въвежда се забрана за ползване на питейна вода за други цели в село Николаево

Забрана за използването на питейна вода за други цели се вкарва от 4 август в плевенското село Николаево, оповестиха от Община Плевен.

Със заповед на кмета Георг Спартански е неразрешено използването на питейна вода за напояване, поливане и миене на транспортни средства на територията на кметството.

Ограниченията се вкарват по отношение на установения дефицит на питейна вода за битови потребности вследствие на продължителното засушаване, понижаване дебитите на водоизточниците, осигуряващи водоснабдяването, и увеличена консумация през летния сезон. За предприемане на мярката е постъпило предложение от шефа на „ ВиК ” ЕООД – Плевен. Контролът за осъществяването на заповедта е предоставен на кмета на Николаево.

От бюлетина на ВиК - Плевен се вижда, че и други селища през този летен сезон имат дефицит на питейна вода и въведени ограничавания. Селата Петокладенци, Беглеж, Новачене и Стежерово са с дълготраен дефицит на питейна вода. Изисква се от хората там да не употребяват питейна вода за напояване и поливане, миене на улици и тротоари, коли и други.

Апелът на ВиК - Плевен към всички клиенти от област Плевен е питейната вода да се употребява единствено по предопределение, с цел да не се постанова въвеждане на режим на водата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР