Зъболекарите ни предупреждават от години за вредните ефекти, които бонбоните

...
Зъболекарите ни предупреждават от години за вредните ефекти, които бонбоните
Коментари Харесай

Избягвайте тези храни, за да защитите зъбите си от кариеси и оцветяване

Зъболекарите ни предизвестяват от години за нездравословните резултати, които бонбоните и шоколадът оказват върху нашите зъби. Но има доста други скрити причинители на кариеса, ерозията на емайла и оцветяването на зъбите.

Надали ви се има вяра, само че бутилирана вода е една такава храна, която постепенно само че несъмнено лишава красивата ни усмивка. Ако предпочитате бутилирана, а не чешмяна вода, вие не вършиме никаква услуга на зъбите си. Когато бутилираната вода се пречиства, тя става по-киселинна, което може да усили риска от кариеси. Плюс това водата от чешмата съдържа флуор, естествено химическо вещество, добавено към водоснабдяването, с цел да заздрави зъбния гланц. През 2007 година вестник Dental Research разгласява, че флуорирането понижава зъбния кариес с 27 % при възрастните.

Също нездравословни за красивите зъби са ледени кубчета. Когато пием обичаната си студена напитка в парещ безоблачен ден, може да бъде мъчно да окажем опозиция на желанието да схрускаме останалите на дъното на чашата ледчета. Но внимавайте, това може да докара до пукнатини в повърхността на емайла на зъбите. Ако ледът попадне сред зъбите ни под необикновен ъгъл, той би могъл да повреди част от зъбния гланц или още по-страшно - може да се счупи самият зъб.

Разгледайте нашата изложба горе, където събрахме усърдно всички храни, които тормозят зъбите ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР