Забавянето на китайската икономика предизвика нови загуби за големи компании

...
Забавянето на китайската икономика предизвика нови загуби за големи компании
Коментари Харесай

Как европейският луксозен бранд Prada изгуби $700 милиона от капитализацията си за ден?

Забавянето на китайската стопанска система провокира нови загуби за огромни компании в Европа, само че изключително обиден се оказа първокласният бранд Prada.

Акциите на италианската фешън къща паднаха до най-ниската си стойност от януари, откакто най-големият потребителски пазар в света регистрира забележителен спад.

Компанията, която е листната на борсата в Хонконг, е изправена пред проблем поради по-слабите продажби там и в Макао поради отслабналия юан.

Продажбите на Prada за годината в Китай се оказаха много слаби след впечатляващ растеж от 17% през първата половина на годината, написа Bloomberg, цитирайки Citigroup.

След оповестените по-слаби резултати обаче скъпите бумаги на компанията се сринаха с 9,2%, като изтриха 700 милиона от пазарната капитализация на стилната къща. От началото на годината акциите на компанията са изгубили към 36% от цената си.

Оперативната облага на компанията се сви с 10% до 323,8 милиона евро или 366 милиона $ при упования за такава от 378 милиона евро, предстояща от анализаторите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР