Забавянето на доставките на Ф-16 притесни политическото и военното ръководствоСАЩ

...
Забавянето на доставките на Ф-16 притесни политическото и военното ръководствоСАЩ
Коментари Харесай

Драгомир Заков: САЩ може да поемат охраната на въздушното ни пространство

Забавянето на доставките на Ф-16 тормози политическото и военното управление

Съединени американски щати може да поемат защитата на въздушното пространство при закъснение на доставката на новите изтребителиФ-16. Това осведоми Комисията по защита на Народно събрание министърът на защитата в оставка Драгомир Заков, оповестява.

Министърът в оставка Драгомир Заков беше доста сбит за това дали и по какъв начин Съединени американски щати биха помогнали.

Данни от 2020 година показват, че цената на подписаните за 14 години контракти за поддръжката на МиГ-29 е 275 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Очакваното закъснение на доставките на Ф-16 тормози политическото и военното управление, откакто стана ясно, е първите изтребители няма да дойдат през 2023-та, а през 2025-та.

В същото време - заради изтичащия запас на МиГ-29 и невъзможността за поддръжка в Русия поради войната в Украйна, авиацията може да остане без благоприятни условия да извършва конституционните си отговорности. За защита на въздушното пространство последно помагаха нидерландски изтребители. През годините самолети и други съюзнически страни са правили това.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР