Забавеното снабдяване на украинските въоръжени сили с модерни оръжия е

...
Забавеното снабдяване на украинските въоръжени сили с модерни оръжия е
Коментари Харесай

Киев: Дозирането на военната помощ за Украйна насърчава Русия

" Забавеното доставяне на украинските въоръжени сили с съвременни оръжия е директно поощряване на Руската федерация да продължи войната против страната ни ". Това е мнението на секретаря на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна Алексей Данилов, изразено в колонката му във в. „ Украинска истина “. Той означи, че ликвидирането на Черноморския флот на врага ще го принуди да форсира търсенето на излаз от спора. " Практиката да се дозира военна помощ за Украйна от боязън, с цел да не се нервира Путин и да не се предизвика Русия към по-нататъшна ескалация, е фундаментално погрешна. Отказът или забавянето на предаването на съвременни оръжия на украинските въоръжени сили е директно поощряване на Кремъл да продължава войната, а не противоположното “.

Секретарят на СНБО означи, че колкото повече Русия се убеждава в преимуществото на западните оръжия в ръцете на украинската войска, както на сушата, по море, по този начин и във въздуха, толкоз по-близо ще бъде „ постигането на нашите стратегически цели, които съответстват с задачите и полезностите на демократичния свят. " " Например, цялостната или частична разпродажба на съветския боен Черноморски флот, което е разрешима задача, би трябвало доста да форсира процеса в Русия за търсене на излаз от отприщилата се война. Това може да бъде добра проява на неналичието на качества на съветската войска да се опълчва съответно на западните технологии, което би обрисувала доста тъжна картина на бъдещите събития “, акцентира той.

Данилов не крие огорчението, че нежеланието на Запада да трансферира модерни оръжия на Украйна и практиката на „ дозиране на военна помощ “ не му разрешават да реализира мечтаните цели. В същото време секретарят на СНБО призна, че в западните медии " има признаци на известна медийна подготовка на публичното мнение " и в този момент се прокарват тези за неуспеха на украинската контранастъпление и непрекъснатото понижаване на боеспособността. на украинските въоръжени сили; за лимитираните запаси на Украйна за водене на война, изчислени единствено в седмици и месеци; за нуждата от бързо преустановяване на спора, даже в случай че Русия резервира новите си райони.

Във връзка с това, съгласно Данилов, с цел да се приложи украинската „ формула за мир “, западните страни би трябвало да подхващат набор от ограничения: да узаконят дълготрайна военна помощ на Украйна, да обезвреждат наклонността на „ отмалялост от война “, да формулират и съгласуват „ формула за украинска победа “, учредена на „ политическа отговорност “ на сътрудниците на Украйна; да преразгрледат обвързваните действия, „ като имате поради техния вероятен дълготраен темперамент “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР