Забавено е качването на пациентите. Прокуратурата ще каже кой е

...
Забавено е качването на пациентите. Прокуратурата ще каже кой е
Коментари Харесай

Шефът на пловдивската болница: Забавено е качването на пациентите. Прокуратурата ще каже кой е виновен

Забавено е качването на пациентите. Прокуратурата ще каже кой е отговорен. Проверка ще откри какви са аргументите за такива логистични проблеми. Това сподели на брифинг шефът на пловдивската болница проф. Карен Джамбазов. Припомняме ви, че там починаха двама мъже, до момента в който чакат дълго време, захвърлени пред вратата на клиниката за коронавирус.
Джамбазов опита да направи маньовър, с който да се измъкне от тематиката за гибелта на двамата души, като стартира обстойно и нашироко да изяснява по какъв начин болничното заведение е била преструктурирана. Репортерите, обаче прекъснаха тирадата му с съответен въпрос за случая.

Той посочи, че в понеделник са били превозени 6 пациента, като въпросните двама мъже са били оставени като по-леки случаи да чакат. Според него единият, който е на стълбите в по-голямата част от времето е преседял в колата за спешна помощ, а на стълбите е преседят единствено минути.

„ Малко по-късно са слезли двамата санитари да го вземат. Било е уговорено, че такива пациенти ще се реалокират от инфекциозна болница. Логистиката не била изцяло изчистена. При такава инспекция няма да каже кой крив, кой прав. Няма виновност, до момента в който това не се потвърди от прокуратурата. Това, че има закъснение при качване на пациента и ще бъде открито кой е отговорен. Две трети от личния състав е напуснал.

Снабдили сме структурите с О2. Да се носи виновност за смъртни случаи е доста комплицирано. Първият пациент е бил на хемодиализа. Той умира по време на хемодиализата. Вторият пациент е умрял да другия ден, той е бил по-възрастен и с тежка ковид-инфекция. И двамата пациенти са били доста повредени. Няма по какъв начин за момента да установим за какво се е забавило приемането на пациентите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР