Забавени трудови възнаграждения в размер на близо 330 000 лева

...
Забавени трудови възнаграждения в размер на близо 330 000 лева
Коментари Харесай

Видинските шефове забавиха заплати за близо 330 бона

Забавени трудови хонорари в размер на близо 330 000 лв. са открити от Инспекцията по труда във Видин при инспекции в дванадесет предприятия в региона през 2022 година, заяви шефът Надежда Симеонова. Тя посочи, че вследствие на осъществения надзор са изплатени забавени трудови хонорари в размер на над 280 000 лв.. 
През 2022 година са тествани 526 предприятия на територията на област Видин, сподели Симеонова. Констатираните нарушавания са общо 2742. В резултат на осъществената контролна активност през предходната година са дадени 2593 наложителни за осъществяване наставления. Съставените актове за открити административни нарушавания са 183, а сумата на глобите от влезлите в действие наказателни постановления е 174 370 лв., изясни Симеонова.
През първите два месеца на актуалната година Инспекцията по труда във Видин е осъществила 112 инспекции, като общо 649 са откритите нарушавания. Надежда Симеонова посочи, че тринадесет от инспекциите са по сигнали и тъжби на жители, свързани главно с неизплатени трудови хонорари и компенсации по Кодекса на труда, неиздадени или невръчени документи, свързани с прекратяването на трудовите правни отношения, незаконосъобразно полагане и неизплащане на ексклузивен труд и работа без трудов контракт. Установената сума на забавените трудови хонорари от началото на годината е в размер 6491 лв., дължима от общо трима работодатели, уточни още Симеонова. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР