За злоупотреба с публични средства от страна на кмета на

...
За злоупотреба с публични средства от страна на кмета на
Коментари Харесай

Контрера праща в прокуратурата скандален случай с раздадени бонуси в район „Възраждане“

За корист с обществени средства от страна на кмета на регион „ Възраждане “ от „ Спаси София “ алармира общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера. Той внася сигнал до софийската прокуратура. Освен това съветникът от Вътрешна македонска революционна организация упорства и за цялостен одит на изразходваните средства от регион „ Възраждане “ за 2023 и 2024 година

 

Във „ Facebook “ Карлос Контрера дава детайлности за случая. Всички общински съветници са сигнализирани от основния счетоводител на регион „ Възраждане “, че новият кмет от „ Спаси София “ Станислав Илиев е раздал 10 хиляди лева на чиновници от администрацията под формата на в допълнение материално стимулиране. 

 

Бонусите са раздадени на новоназначени чиновници, които няма по какъв начин да получат препоръка за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава изобщо не са работили в администрацията. Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези чиновници, написа Контрера.

 

Ето цялата обява на Карлос Контрера:

 

Злоупотреба с обществени средства в изключително огромни размери в регион „ Възраждане “?

 

Всички общински съветници бяхме сезирани от Главния счетоводител на регион „ Възраждане “, че в нарушаване на разпоредбите и нормативната уредба новият кмет на регион „ Възраждане “ е разпределил под формата на в допълнение материално стимулиране (ДМС) 10 000 лева от бюджета на региона.

 

Бонусите са раздадени на новоназначени чиновници, които няма по какъв начин да получат препоръка за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава изобщо не са работили в администрацията. Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези чиновници. ДМС е получено за добре свършена работа... Кога, каква е тази работа и по какъв начин тъкмо е свършена?

 

Много забавно е на база на какви атестации и на каква тъкмо свършена работа се взема решение раздаването на ДМС.

 

От приложените документи излиза наяве, че сумите варират от половин до цяло заплащане. Същите са изплатени, макар възраженията на основния счетоводител, че това е нелегално.

 

Новият кмет на регион „ Възраждане “ е Станислав Илиев от „ Спаси София “. Когато СОС проработи, сигурно ще желая чуване по проблема. Междувременно със сигнал адресирам материалите до Софийска районна прокуратура, защото правист имам подозрения, че е осъществено закононарушение по работа с настъпила вреда за обществен орган в размер на 10 000 лева Ще желая и от кмета на Столична община осъществяване на цялостен одит за направените през 2023 година и за януари 2024 година разноски от регион „ Възраждане “.

 

Не намирам от политическа и управническа позиция никаква логичност да си раздаваш бонуси, без да си приключил никаква основна работа. А че не е свършена никаква основна работа ясно се вижда по улици, площади, градинки...


Явно това е проектът за „ спасението “ на София, което е много тъпо!

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР