За земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер е

...
За земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер е
Коментари Харесай

Трус от 6,3 разтърси Северна Корея, вероятно е от ядрени тестове

За земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер е било записано на територията на Северна Корея, оповестява Геологическатa топографска работа на Съединените щати. По-рано от там разпространиха информации за трус със мощ 5,2 по Рихтер, прецизира БНР.

Епицентърът му е бил усетен на 75 километра северозападно от град Кимчхък, ситуиран на територията на провинция Северен Хамгьон. Липсват към този момент данни за жертви или нанесени вреди.

Причина за предходни земетресения в района бяха нуклеарните проби, провеждани от Пхенян. Затова и от американския геофизичен институт считат, че земетресението се дължи на детонация, провокирана от човешка интервенция.

За втори трус в Северна Корея с магнитуд 4,6 по скалата на Рихтер оповестява китайската геоложка работа. Според нея така наречен " колапс " е блъснал единствено 8 минути след първото земетресение, за което се счита, че е породено от " детонация ", провокирана съзнателно от Пхенян.

Според службата, координатите на двете трусове са съвсем идентични - това демонстрират и графиките в уеб страницата им, добавя организация " Ройтерс ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР