За законопроекта, свързан с тютюнопушенето, сме категорични, че няма как

...
За законопроекта, свързан с тютюнопушенето, сме категорични, че няма как
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да подкрепи законопроекта за тютюнопушенето на Валери Симеонов

За законопроекта, обвързван с тютюнопушенето, сме безапелационни, че няма по какъв начин да бъде подсилен от Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ . Само преди шест години сме били вносители на закона, към този момент има и резултат. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с вицепремиера Валери Симеонов.
„ Вчера имахме среща с възпитаници от Казанлък. 26 възпитаници на въпрос дали тютюнопушенето би трябвало да бъде позволено в заведенията - споделиха изрично не “, уточни още Цветанов.
Уважавам правото на ГЕРБ да не поддържат законопроекта за тютюнопушенето . Те са вносителите на в този момент настоящия законопроект, обикновено е да имаме разнообразни позиции по някои въпроси - това е записано в политическото ни съглашение, означи вицепремиерът Валери Симеонов. Попитан има ли единодушие в „ Обединени патриоти “ за предлаганите от него законопроекти, Симеонов разяснява: „ Имаме, разглеждали сме ги към този момент няколко пъти. Има ремонти, забележки, само че ще бъдат подкрепени “. Вицепремиерът отговори негативно на въпроса податлив ли е да отдръпна законодателните промени за тютюнопушенето откакто ГЕРБ не ги поддържа.
По отношение на Закона за хазарта заместник-председателят на ГЕРБ сподели, че ще получи политическа поддръжка . " В момента фактически има заразяване на подрастващите и на хората с по-нисък обществен статус, които просто се поддават на операциите в медиите по отношение на хазартните игри “, изясни Цветан Цветанов.
„ За Закона за устройство на територията има предложение на Валери Симеонов, с което той ни срещна. В рамките на десетина дни юристите в нашата ПГ и в Министерски съвет ще работят, с цел да забележим дали можем да подкрепим сходни законодателни промени, които са свързани с преместваемите обекти “, разясни още ръководителят на ПГ на ГЕРБ, представен от организация " Фокус ".
„ За Закона за водите в частта за язовирите мога да кажа, че имаме подготвеност да подкрепим импортирания законопроект със мнението на Сдружението на общините и от съответните министерства, които имат директно отношение “, съобщи той. „ По Закона за локалните налози и такси Менда Стоянова и Христиан Митев ще поработят, с цел да можем от 1 януари 2019 година вероятно да създадем и измененията, които да обзет този бранш “, сподели още Цветан Цветанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР