За южноафриканския пилот Рудолф Еразъм това е поредният полет, докато

...
За южноафриканския пилот Рудолф Еразъм това е поредният полет, докато
Коментари Харесай

Смъртоносна кобра в самолет наложи аварийно кацане

За южноафриканския водач Рудолф Еразъм това е следващият полет, до момента в който не вижда кобра да се плъзга под седалката на височина 11 000 фута.
" Ако би трябвало да бъда същински почтен, като че ли мозъкът ми не записва какво се случва ", споделя той пред Би Би Си.

" Беше миг на смут " , добавя той и споделя, че в началото е помислил, че студеното чувство на гърба му е бутилката му с вода.

" Почувствах това хладно чувство , което пълзеше по ризата ми ", сподели той, като си помислил, че може да не е затворил бутилката вярно и водата да е шапка по ризата му.

" Когато се обърнах наляво и погледнах надолу, видях кобрата да отдръпва главата си обратно под седалката. "

След това той прави спешно кацане на полета си от Блумфонтейн до Претория. Частният аероплан, „ Beechcraft Baron 58 ”, превозвал четирима пасажери, както и змията.

Ухапването от кобра е смъртоносно и може да убие човек единствено за 30 минути, по тази причина, без да желае да провокира суматоха, Еразъм споделя, че е помислил добре, преди умерено да заяви на хората на борда, че има спомагателен нежелателен пасажер.

Освен това се е " страхувал, че змията може да отиде откъм гърба и да провокира всеобща суматоха ".

Ухапване от змия нормално изисква престой в болница за една нощ, както и противоотрова .

В последна сметка той взема решение да им каже. " Уведомих пасажерите: " Слушайте, змията е вътре в самолета, тя е под седалката ми, тъй че дано се опитаме да слезем на земята допустимо най-скоро ".

И по този начин, по какъв начин реагираха пасажерите? Еразъм разказва миг на безспорна тишина.

Пилотите са подготвени за доста сюжети , само че сигурно не и за справяне със змии в пилотската кабина, сподели той и съобщи пред Би Би Си, че суматохата единствено би влошила обстановката.

Самолетът се приземил спешно в град Велком.

Присъствието на змията обаче, въпреки и шокиращо, не е било цялостна изненада. Двама души, работещи в летателния клуб в Уорчестър, откъдето самолетът изхвърчал за първи път, обявиха, че по-рано са забелязали влечугото да се укрива под самолета. Те се пробвали да го " заловен ", само че без триумф.

Еразъм сподели, че се е опитал да откри змията, преди да се качи на самолета дружно с пасажерите си, само че " за жалост тя не беше там, тъй че всички умерено предположихме, че тя би трябвало да е изпълзяла през нощта или по-рано тази заран ".

Кобрата към момента липсва, защото инженерите, които по-късно са разглобили самолета, към момента не са го разкрили.

Еразъм е разгласен за воин, а комисарят по гражданска авиация на Южна Африка, Попи Кхоса, е похвалил " в действителност огромното му майсторство, което е избавило живота на всички на борда ", съгласно уеб страницата News24.

Но скромният водач споделя, че не се усеща специфичен за това, което е направил: " Мисля, че това е малко раздуто, в случай че мога да бъда непосредствен ", сподели той. " Това са и моите пасажери, които също останаха спокойни ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР