За втори случай на починало бебе в университетската болница в

...
За втори случай на починало бебе в университетската болница в
Коментари Харесай

Втори странен случай в Плевенската университетска болница - с починало бебе

За втори случай на умряло бебе в университетската болница в Плевен " Д-р Георги Странски " оповестиха почернени родители. Припомняме, че болничното заведение влезе в новините, откакто млада жена умря при планувано секцио, а бебето ѝ е в тежко положение.
По думите на майката – Галя Горчева, детето – момиченце, се родило със синдром на Даун. Тя влезнала в болничното заведение, тъй като при всеки запис имало проблеми с тоновете на детето, като на 2 юни бебето било извадено със секцио. Тогава, по думите на майката, лекарите изразили подозрения за генетично заболяване, само че не било конкретизирано да е синдром на Даун. На другия ден доктор Андрей Христов споделил на майката, че момиченцето има синдром на Даун.
Родителите решили да се осведомят какво съставлява тази болест и отчели, че в 90% от случаите имало проблеми със сърцето. Те поискали да се направи проучване, с цел да се види има ли дъщеричката ѝ подобен проблем, само че лекарите споделили, че няма потребност и нямало потребност да се бърза преди момиченцето да бъде изписано. Бащата – Владимир, се оплака, че получавали доста малко информация и какво тъкмо е належащо, с цел да може детето да преодолее проблемите. Видяхме, че тя дишаше тежко – споделиха ни, че било обикновено за недоносените деца, добави майката.
След като било изписано, детето било заведено при персонален доктор, който установил проблеми с дишането. Преди да бъде заведено на кардиолог обаче, момиченцето умряло. 45 дни не знаем от какво си отиде дъщерята, сподели бащата и посочи, че формалната аутопсия не е подготвена и няма изясненост по кое време ще е подготвена, а по закон би трябвало процедурата да бъде приключена до 30-тия ден.
Отговорът на болничното заведение
Говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков съобщи, че към момента не се била събрала специфична комисия (Лекарска консултативна комисия) по случая, тъй като аутопсията не е подготвена. Няма недостатък на сърцето, нищо такова не е чуто. Детето е изписано физическо крепко, единствено със синдром на Даун, сподели той. Цветков съобщи и, че не е имало обзор при кардиолог, тъй като нямало отклонения в показанията. Той добави, че момиченцето било ориентирано към дом " Майка и дете " и от там, доколкото знаел, било изписано без проблем.
Слушаме оглушителното безмълвие на Българския лекарски съюз (БЛС), а имаме към този момент посочен с пръст отговорен, възмути се някогашният длъжностен здравен министър доктор Мирослав Ненков, който разяснява другия неотдавнашен случай от Плевен - с умрялата родилка Маргарита. Той изрече съмнение, че може да е имало сърдечен проблем и беше безапелационен, че при здрав човек упойката не е проблем.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР