За втори пореден път българинът Пирин Галов спечели 303-километровия ултрамаратон

...
За втори пореден път българинът Пирин Галов спечели 303-километровия ултрамаратон
Коментари Харесай

За втори пореден път: Българинът Пирин Галов спечели 300-километров ултрамаратон в Португалия

За втори следващ път българинът Пирин Галов завоюва 303-километровия ултрамаратон Terra de Gigantes (Земя на гиганти) в Португалия.

Стартът на маратона бе даден в четвъртък следобяд, в 13 часа локално време от най-високия връх на континентална Португалия, а задачата бе да доближат Атлантическия океан при град Назаре, прочут като мястото с най-високите талази в света.

И тази година времето не пожали маратонците. Бягайки през мъгла и дъжд, Галов съумя да доближи пръв до Атлантическия бряг и да завоюва конкуренцията.

В началото на надпреварата българинът се движеше на трета позиция, на няколко километра зад лидера Макс Моберг от Норвегия. С придвижване на дистанцията Галов излезе на втора позиция. 200 километра след старта, както той самичък показа - към този момент се усеща на своя територия и е време да предприеме офанзива.

В последна сметка Галов освен съумя да стопи дистанцията с лидера, само че достигайки до финала остави втория на повече от 10 километра зад тила си.

Българинът пробяга дистанцията за впечатляващите 48 часа и 43 минути, подобрявайки с 50 минути миналогодишното си достижение.

Освен с дистанцията от 303 километра и неприятните метеорологични условия, маратонците преодоляха и 11 хиляди метра позитивна денивелация, равняваща се на 37 изкачвания на Айфеловата кула.

Това е следващата огромна победа за родния ултрамаратонец, който като се изключи че предходната година завоюва първото издание на маратона в Португалия, през март 2022 година съумя да завоюва и първото издание на най-дългия ултрамаратон в Испания с дължина 320км.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР