За втори път паметникът на съветската армия в центъра на

...
За втори път паметникът на съветската армия в центъра на
Коментари Харесай

Пак поляха Альошата в Бургас с червена боя

За повторно паметникът на руската войска в центъра на Бургас осъмна оцапан с алена багра.
 БГНЕС
Още със започването на военните дейности в Украйна ръцете на изобразените на Альошата съветски воини бяха изцапани с алена багра, а два дни по-късно от локалната администрация въпреки всичко взеха решение да почистят паметника.
 БГНЕС
Пред монумента два пъти в седмицата се събират украинци, с цел да стачкуват против войната. От общината в Бургас обявиха, че камерите на площада не са ориентирани непосредствено към паметника, само че откакто зачестиха вандалските прояви ще се мисли и за непосредствено видеонаблюдение.

Коментарите на бургазлии за вандалската демонстрация са разнопосочни. Пред паметника срещаме рускинята Александра, която е от Москва, само че от две години живее в Бургас. „ Мисля, че това не е хубаво, тъй като това е монумент на културата и сега няма значение по кое време е подложен този монумент.
 БГНЕС
Политическата обстановка не е хубава сега, само че това не е мотив ”, разяснява Александра. „ Паметниците не би трябвало да се цапат, само че пък те заслужават! Руснаците не трябва да вършат по този начин.

Как една страна ще нападне друга суверенна страна! Това е безспорна експанзия, тъй че извинявам възмущението на хората ", разяснява жена от Бургас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР