За втори път отлагат крайния срок за ремонта на столичния

...
За втори път отлагат крайния срок за ремонта на столичния
Коментари Харесай

Кал, бариери и стърчащи кабели - отново отложиха края на ремонта в столичния Западен парк

За повторно отсрочват крайния период за ремонта на столичния Западен парк. Този път с година и три месеца – до 3 март 2021 година

Общината аргументира решението си с „ неприятно време” и „ нуждата от избор на нов проектант”.
Снимка: btvnovinite.bg
Ремонтът трябваше да е завършил до юни, само че поради неприятното време срокът беше продължен до 10 декември. През юни обаче, реконструкцията беше спряна поради неточност в плана.
Ремонтът на Западния парк в София още веднъж е спрял Много от изкопите не са обезопасени и са рискови за хората
Строителите копаели на място, където минава магистралният тръбопровод. „ И се даде период на проектантите да отстранят тази своя неточност. Те не съблюдаваха този период, който беше 2 седмици. В следствие се отхвърлиха да упражняват своите авторски права върху проекта”, разяснява Димитър Данчев от „ Зелени системи”.
Снимка: btvnovinite.bg
Общината стартира да търси нов архитект, който да довърши реконсктрукцията. Единствената глоба за досегашния архитект е, че общината няма да му заплати за свършените досега действия.
Ремонтът на Западен парк в София ще се забави с 6 месеца – до октомври Причината за удължаването на периода за реорганизация е неприятното време
За година и половина са сменени единствено канализацията, водопровода и е положена елетрическата мрежа. Голяма част от алеите към момента не са подготвени, а от тях стърчат кабели и ламарини.

От общината подсигуряват, че са взели предпазни ограничения и всички шахти и дупки са заградени. Въпреки това поучават хората да не минават през парка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР