За втори път няма да има гостуващи фенове на Пловдивското

...
За втори път няма да има гостуващи фенове на Пловдивското
Коментари Харесай

За втори път без гостуващи фенове на дербито, два пъти мачът се игра без публика

За повторно няма да има гостуващи почитатели на Пловдивското дерби. Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че двата клуба подписват съглашение съгласно което няма да има гостуващи почитатели на мачовете Локомотив - Ботев, който ще се играе тази неделя от 18:30ч. на " Лаута " и през ноември Ботев - Локомотив на " Колежа ".
Прочетете още
Решението е историческо, тъй като за първи път двата тима се спогаждат да няма гостуващи почитатели на дербито. Тази процедура е постоянно срещана на Балканите, само че за първи път се прави в България.

Причината е, че южният бранш на стадион " Локомотив " не е подготвен и няма по какъв начин почитателите на Ботев да бъдат настанени в дребния спонтанен бранш за посетители, който се намира на централната естрада. 

Бойкот на почитателите на Ботев

Това обаче не е първият, в който мачът ще се играе без гостуващи почитатели. В края на сезон 2008-2009 на 13 юни 2009г. двата отбора се изправят в дербито на " Лаута ", което се играе в последния кръг за сезона. В предния кръг Ботев се е избавил от изпадане, откакто вкъщи побеждава Вихрен с 3:1, а Локомотив е 6-ти. 

Феновете на Ботев вземат решение да бойкотират дербито около войната против тогавашния президент на клуба Димитър Христолов. 

Локомотив печели дербито, откакто печели с 3:0 с голове на Фелисиен Сингбо в 41-та минута, Павле Делибашич в 45-та минута и на сегашния капитан на " смърфовете " Димитър Илиев в 59-та минута. 

Локо приключва на 6-то място с 43 точки, а Ботев е на избавителното 13-то място с 30 точки. 

Първият мач без публика 

През сезон 2017-2018 за първи път дербито се играе без аудитория. Това се случва на 24 септември 2017-та година, а мачът се играе на клубната база на Ботев в Коматево.

Причината Ботев е осъден за заливане с вода на длъжностно лице от дуела против Левски в Коматево. Същност наказването е безумно, тъй като много пъти се е случвало преди Вечно дерби сред Левски и ЦСКА да има сходни изцепки на почитатели на двата тима, само че по този начин и не се е стигало до решение дербито да се играе без аудитория. Тогава обаче решението е изрично и макар апелите наказването да бъде за идващия мач то остава. 

" Канарчетата " печелят с безапелационното 3:0. Густаво Афонсо открива в 13-та минута, Тодор Неделев в 51-та минута от дузпа удвоява, а резултатът става типичен след гол Дуде Н`Донгала в 79-та минута. Локо доиграва дуела с 10 индивида, откакто в 76-та минута е изпъден Ванчо Траянво. Мачът е исторически за Ботев, тъй като това е най-убедителната победа на " жълто-черните " през XXI век досега против градския противник. 

В края на сезона Ботев е пети с 56 точки, а Локо е осми с 44 точки. 

Вторият мач без аудитория и най-убедителната победа в дербито 

Второто дерби без аудитория се играе на 28 ноември 2020 година. В разгара на пандемията от ковид всички игрища са затворени и не се позволява аудитория. Дербито също не прави изключение. Мачът се играе на стадион " Локомотив ", а " смърфовете " записват исторически погром - 6:0, което и до ден сегашен е най-голямата победа в дербито за всички времена. 

Момчил Цветанов открива още във втората минута, а Диниш Алмейда в 9-та прави 2:0. Кошмарът за Ботев е цялостен, откакто в 24-та минута е отсъдена дузпа, а Димитър Илиев я осъществя. Малко по-късно в 28-та минута Георги Минчев прави 4:0, а Кристиан Илич в 71-та минута прави 5:0, а Николай Николаев вкарва шести гол за крайното 6:0 в 78-та минута. 

Рекорд в дуела с изключение на резултата е и най-изразителна победа в Пловдивското дерби е, че се разписват шест разнообразни играчи. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР