За втора поредна година учителите по история Бистра Стефанова и

...
За втора поредна година учителите по история Бистра Стефанова и
Коментари Харесай

Гимназията по туризъм в Търново спечели проект за Холохоста на американска организация

За втора поредна година учителите по история Бистра Стефанова и Мариана Маринова от Гимназията по туризъм във Велико Търново завоюваха план на американската организация The Olga Lengyel Institute (TOLI), обвързван с Холокоста.

Всяко потомство възприема Холокоста, национализма и неговите проявления по личен метод. Чрез дейностите, планувани по плана се цели да се разсъни любознанието и съпричастността на учениците като гаранция за бъдеще, построено в мир, приемливост, съгласие и достолепие, бъдеще без расизъм и предубеждения. Отпуснатата дотация в размер на 500 лв. ще бъде употребена за плануваните действия. Конференцията за мир, приемливост и ценене на човешкото достолепие ще бъде извършена взаимно със студенти от Ателие „История и памет“ на ВТУ ”Св.Св. Кирил и Методий ”.

Тя ще даде опция, припомняйки си историята, без значение от поколението, да се проследят актуалните рискове за свободата и човешкото достолепие и на първо място да се вдъхне кураж на младите да творят своето спокойно бъдеще. “ Какво се случи и каква е моята визия за живот в мир и свобода“- това е посланието за основаване на атмосфера на почитание и приемливост което ще предизвика изработването на ” Харта на човешките права ”. Чрез присъединяване си в плана учениците ще бъдат подтиквани да работят против стандартите, предразсъдъците и дискриминирането в личната им среда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР