За втора поредна година Роберт Левандовски спечели наградата The Best,

...
За втора поредна година Роберт Левандовски спечели наградата The Best,
Коментари Харесай

За втора поредна година Левандовски триумфира с наградата The Best


За втора поредна година Роберт Левандовски завоюва премията The Best, която се връчва от Световната футболна федерация (ФИФА). За разлика от " Златната топка ", в тази ранглиста полският нападател изпревари Лионел Меси и Мохамед Салах.

" Много съм горделив да получа тази премия. Трофеят обаче принадлежи на моите съотборници и треньори, по тази причина желая да благодаря на всички към мен ", сподели Левандовски с непосредствено включване от Мюнхен на церемонията, която се организира в Цюрих.

През 2021-а Левандовски усъвършенства върха на Герд Мюлер за най-вече голове в границите на една календарна година. Той оказа помощ на " Байерн " Мюнхен да завоюва спечели купата в Бундеслигата и международното клубно състезание.


За най-хубав треньор беше определен Томас Тухел, който изведе " Челси " до трофея в Шампионската лига и до Суперкупата на Европа.

В идеалния тим на годината попаднаха Джанлуиджи Донарума, Давид Алаба, Рубен Диаш, Леонардо Бонучи, Жоржиньо, Нголо Канте, Кевин Де Бройне, Кристиано Роналдо, Ерлинд Холанд, Роберт Левандовски и Лионел Меси.

Наградата " Пушкаш " за най-красив гол отиде при Ерик Ламела поради попадението, което означи за " Тотнъм " в дербито против " Арсенал ". За втора поредна година този приз отива във футболист, който играеше за " шпорите ".

Стражът на " Челси " Едуар Менди получи премията за най-хубав вратар.

В церемонията специфична премия имаше и за Кристиано Роналдо, който усъвършенства върха за най-вече голове за народен тим, като има 115 за Португалия. Португалецът даже получи наградата си персонално от президента на ФИФА Джани Инфантино.

Призът за " Феърплей " беше връчен на датския медицински екип, който съумя да избави живота на Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест по време на дуела от европейското състезание сред " аления динамит " и Финландия.

№1 при е звездата на " Барселона " Алексия Путеяс, която завоюва и " Златната топка ".

Дълго време ФИФА участваше в " Златната топка " на " Франс футбол ", само че от 2016 година интернационалната федерация се отдели и сътвори своя премия. За първи път носителят на премията The Best не съответствува с спечелилия в анкетата за " Златната топка ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР