За втора поредна година по случай 24 май книгите се

...
За втора поредна година по случай 24 май книгите се
Коментари Харесай

Седнете на "скритите букви", чуйте българска литература


За втора поредна година по случай 24 май книгите се завръщат на площад " Славейков " в аудио формат.

Днес още веднъж можем да забележим мултижанрова аудиоинсталация " Звукът на българската литература " на емблематичния софийски площад и посредством нея да се потопим в страстта от словото на обичани български книги.

Организатори са " Storytel ", фондация " Прочети София " и Столичната община.

На " Славейков " от през вчерашния ден са и пейките с форма на букви от плана, който към този момент гостува в Париж, Рабат, Берлин, Будапеща, Брюксел, Единбург, Мюнстер и Гент.

Инсталацията е на фондация “Прочети София ” съчетава типография и лирика в градска среда и основава нови места за четене и срещи навън.

През целия ден има стратегия и срещи с писатели. Обособени са 3 зони – за детска, за класическа и за модерна литература, описа пред Радио София шефът на " Прочети София " Тодора Радева.

От 15 часа фондацията ще се включи и литературната историчка Катя Зографова с сказка с малко познати и любопитни истории за българските класици, творили към пл. " Славейков ".

От 17 ч. в зоната за модерна литература следва среща с създателите Мария Касимова-Moaсе и Рене Карабаш, литературно четена на определени техни фрагменти и разпределяне на подписи.

Чуйте диалога на Лили Големинова с Тодора Радева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР