За втора поредна година Община Пловдив бе удостоена с награда

...
За втора поредна година Община Пловдив бе удостоена с награда
Коментари Харесай

Община Пловдив с ново отличие от Асоциацията на българските ...

За втора поредна година Община Пловдив бе удостоена с премия на Асоциацията на българските градове и райони. Това стана ясно по време на провелата се през уикенда конференция на тематика: „ Интелигентни градове и общини – визия за бъдещето “, когато бяха връчени седмите национални награди на асоциацията.

С наградата е почетен кметът Здравко Димитров в категория " Успешно ръководство на огромна община в Южна България ". Останалите категории бяха свързани с въвеждането на нововъведенията, дигитализацията, развиването на младежките действия, спорта и други.

През 2020 година Община Пловдив още веднъж получи отличие в категория „ Културно завещание “. Тогава за заместник-председател на Асоциацията бе определен кметът Здравко Димитров. Днес той още веднъж благодари за премията и акцентира, че триумфът се дължи и на професионализма на специалистите, с чиито старания градът се трансформира в по-предпочитано и по-добро място за живеене.
По време на конференцията бяха разисквани въпроси, свързани с построяването на интелигентни градове и потреблението на актуалните осведомителни технологии, прекосяване от обичайни към интелигентни форми на ръководството в градовете и районите, които да развият нужните системи за: превоз, водоснабдяване, енергоснабдяване, гражданска сигурност, връзка, административно обслужване.

Във форума присъединяване взеха представителите от бизнеса (мобилни оператори, ползватели на услуги и др.), научната общественост, обществения бранш и на локалната власт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР