За втора поредна година на площад „Христо Ботев“ Община Враца

...
За втора поредна година на площад „Христо Ботев“ Община Враца
Коментари Харесай

Откриват Коледния базар във Враца в края на ноември

За втора поредна година на площад „ Христо Ботев “ Община Враца провежда огромен Коледен базар. Тази година той ще бъде открит по-рано, с цел да могат жителите и гостите на града да се насладят на висококачествени занаятчийски произведения. Началото ще бъде сложено на 27.11.2017 година в 18 часа. 10 дървени къщички ще бъдат подредени и охолно украсени на централния площад „ Христо Ботев”. На щандовете ще бъдат показани ръчно направени сувенири от майстори на коледна декорация, картини с коледни и новогодишни претекстове. Врачани ще имат опцията да си закупят домашни сладка и мармалади от локални производители. Участие в базара ще вземе и търговец на био храни и здравословни лакомства, подобаващи и за най- дребните гости. Всеки посетил базара ще открие магията на ръчно направени карвинг свещи, които са автентично решение за коледен подарък. Гостите на Коледния базар ще могат да вкусят и обичайни български, коледни ястия и греяни виновност с разнообразни усети и мирис. Предвидени са и места за продажба на скара и пелин.
Освен щандовете, отрупани с най-разнообразни артикули и лакомства, коледно въодушевление ще внесе и ледената пързалка, която предходната година гостува в града ни и сътвори същинска еуфория и усмивки измежду деца и възрастни.
В идващите седмици следва слагането на светещата коледна декорация в разнообразни елементи на града.
С освещаване на рибен курбан за здраве от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий и благотворителна галерия – базар на шарани, 6 декември, Враца ще означи християнския празник Никулден и 150 години от построяването на храм „ Св. Николай Мирликийски “. На базара ще бъдат показани 50 никулденски шарани, като събраните средства от закупените ястия ще бъдат за ремонт на родилно поделение в МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца.
Вечерта на 6 декември, публично ще бъдат запалени светлините на градската елха.
В рамките на Коледния базар, в дните 18, 19 и 20 ще се провеждат и концерти, които ще бъдат изнесени на откритите подиуми на площада. В тях ще вземат присъединяване ученици от 9 детски градини и 6 учебни заведения.
За първа година, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, на 22 декември ще се организира Коледарско шествие. До този миг присъединяване са декларирали коледарски групи от 4 читалища в общината, както и от учебни заведения и детски градини. В деня на шествието ще бъде открита благотворителна галерия – базар на питки, колачета и коледни лакомства, направени от читалищните служащи в Община Враца. Празничният ден ще приключи с огромен концерт на площад „ Христо Ботев “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР