За втора поредна година Лидл България е най-желаният работодател сред

...
За втора поредна година Лидл България е най-желаният работодател сред
Коментари Харесай

Лидл България е сред най-желаните работодатели от студентите и работещите в страната

За втора поредна година Лидл България е най-желаният шеф измежду питателните вериги у нас. Това сочат резултатите от годишните изследвания измежду работещите и студентите в страната – Employer of choice и Graduate Survey.
В тях са взели присъединяване общо 13 922 души – 8092 от тях са работещите, взели участие в изследването Employer of Choice, а 5830 са интервюираните студенти в Graduate Survey. И двете групи дефинират Лидл България като най-желан шеф измежду питателните вериги. Така компанията за следващ път затвърждава облика си на потвърден и желан шеф в своя отрасъл.

„ Изключително сме щастливи, че Лидл България още веднъж печели доверието на работещите и студентите в страната. Тази висока оценка е изключително значима през днешния ден, когато рецесията с COVID-19 несъмнено оказа въздействие върху това, което хората търсят и ценят на работното място. Променената конюнктура и новите настройки изискват и от нас, като виновен шеф, да продължаваме все по този начин изрично да заявяваме, само че и да потвърждаваме всекидневно грижата си към чиновниците, както и че в положителни и в сложни моменти могат да разчитат на нас като шеф и да се усещат сигурни, спокойни и оценени “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.
Добрата известност на марката, качеството на продуктите/услугите, които компанията предлага, финансовата й непоклатимост, както и опциите за образование и развиване са измежду най-високо оценените прерогативи, които притеглят чиновниците. Това сочат резултатите от изследването Employer of choice, което наблюдава точно настройките на работещите в страната. Интересно е и по какъв начин реагират студентите в променената обстановка. Според другото изследване – Graduate Survey, в което са интервюирани студенти от всичките 51 университета у нас, както и българи, учещи в чужбина – младежите търсят повече сигурност в добре познати марки, като извънредно високо ценят и опциите за развиване, образование и напредък, които ще получат.  
Във всяка една от тези области Лидл България следва и ползва редица устойчиви практики. Освен че е международно одобрен и потвърден бранд, с наличие в 32 страни, Лидл България обезпечава сигурност и непоклатимост на своите чиновници, като предлага едни от най-високите хонорари в страната. Изключително разнородни са и опциите за развиване и подготовка, които намират изражение и в съответни числа – 61% от основните мениджърски позиции са заети от вътрешни претенденти, развили се в компанията. Веригата влага извънредно доста старания и средства и по време на рецесията с COVID-19, което още веднъж затвърди облика й на виновен шеф и потвърди, че сигурността и сигурността на нейните чиновници постоянно ще бъдат главен приоритет.
В началото на годината всички тези HR политики получиха и своето международно удостоверение – Лидл България бе отличена с влиятелния документ TOП Работодател в България и Европа от водещата интернационална организация TOP Employers Institute. Сертификатът удостоверява, че компанията ползва извънредно правилни и надеждни практики, които справедливо я подреждат измежду ТОП работодателите освен у нас, само че и в цяла Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР