За втора поредна година 12-годишната Никол Данева е най-четящото дете

...
За втора поредна година 12-годишната Никол Данева е най-четящото дете
Коментари Харесай

12-годишната Никол е най-четящото дете за 2017 година в Русе

За втора поредна година 12-годишната Никол Данева е най-четящото дете в Русе за 2017 година Тя е прочела 131 книги от библиотеката, а настрана не минава и ден, в който да не се отбие в книжарницата.

Откриваме Никол във втория ѝ дом – Русенската библиотека, където тя през днешния ден за втора година се подреди в Алеята на най-четящите деца. Не си показва и ден, в който да не чете, тъй като книгите за нея са премеждие, разтуха и смисъл. Обиква ги, когато е на 6 години. И от този момент в никакъв случай не ги е напускала.

Никол Данева: Мама и баба ме научиха да чета и ми купуваха доста книги. Още откогато се научих да чета, се записах в библиотеката и по този начин съм прочела доста книги. Те ми носят благополучие. Чета за завършения и четейки, мога да видя целия свят.
Никол ни твърди, че съучениците ѝ също обичат книгите. Обожава да разисква забавни заглавия с тях, като постоянно ги притеглят фентъзито и фантастиката. А тя е уверена е, че съществува подобаваща книга за всеки.
Никол Данева: Всеки човек, който не обича да чете, просто не е намерил вярната книга. Трябва да се има повече доверие в българските създатели.
Мечтае си един ден да стане публицист или преводач. А майка ѝ и татко ѝ я държат крепко за ръка по пътя на четенето и я насърчават. Сигурни са, че всеки родител може да помогне на детето си да открие обичаните си книги.
Калина Петкова – майка на Никол: Трябва да се въодушеви, да му е забавно да чете, да се уцели неговата книга, ние започнахме с " Матилда ", с феи, с митове.
Оказва се, че в Русенската библиотека се усилват и дребните, и огромните читатели. Най-четената детска книга е " Патиланско царство " на Ран Босилек, а възрастните най-често са заемали старогръцките легенди и митове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР