За втора година в навечерието на 24 май, спирки на

...
За втора година в навечерието на 24 май, спирки на
Коментари Харесай

Спирки във Варна се покриха с разкази

За втора година в навечерието на 24 май, спирки на градския превоз във Варна се трансфораха в място за ентусиазъм и отмора. Шест от тях се снабдиха с първите си къси разкази, част от акцията " Спирка за разкази ". Идеята на уредниците е да внесат малко положително въодушевление в забързаното всекидневие и да подтикват хората да обръщат по-голямо внимание на заобикалящата ги среда.

Варна

" Във Варна отиваш по работа или тъй като си влюбен ". Това е заглавието на един от късите разказите, който можете да прочетете, до момента в който чакате градския рейс.
Теодора Стоянова, съдружие " Кашалот ": Много от разказите са свързани в действителност с обич. Направи ми усещане, че доста от разказите са и леко носталгични, ориентирани към баба и дядо, топлия спомен от детството.
Всички разкази, които дават отговор на изискванията да са до 250 думи и да са свързани с тематиката, ще бъдат оповестени на уеб страницата на " Спирка за разкази ". Най-добрите пък в продължение на месец и половина ще предизвикат и въодушевяват чакащите градския превоз.
Цветан Ценов: Аз съм имал случаи да очаквам над половин час. И ми харесва концепцията да има някакъв роман, да убиеш времето, да научиш нещо. Бояна Стефанова: По-скоро чувам музика, обаче когато имам време, в действителност бих прочела роман от 250 думи.
За град Варна, тематиката на късите разкази за тази година е " А в този момент накъде? ".
Теодора Стоянова, съдружие " Кашалот ": Идеята ни е да изберем спирки, които са близки до учебни заведения и да се сработим със самите учебни заведения и да предизвикваме младежите да пишат текстове. Това ни е тематично продължение, надяваме се да успеем за есента да го организираме.
Само една година след началото на плана във Варна, сдружението съумя да възпламени по концепцията си Пловдив и София. И в трите града самодейността е подкрепена финансово от културните стратегии на общините, а броят на изпратените текстове е надхвърлил 1200.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР