За всички, с изключение на американските законодатели, е ясно, че

...
За всички, с изключение на американските законодатели, е ясно, че
Коментари Харесай

SCMP: Патовата ситуация с тавана на американския дълг отслабва привлекателността на долара като световна резервна валута

За всички, като се изключи американските законодатели, е ясно, че безизходицата към тавана на дълга на Съединени американски щати ще има огромни последствия. Споровете сред Конгреса и президента по въпроса със сигурността ще доведат до извънредно отрицателни резултати, се споделя в публикация от 21 май в хонконгския вестник South China Morning Post.

В материалът се показва, че щатският $ към момента е на водещо място, ползвайки се от всички привилегии, които произтичат от обстоятелството, че е съществена аварийна валута в света. Съединени американски щати обаче не са поели задоволително уговорката си на своята позиция, по тази причина е допустимо ролята на валутата им да бъде узурпирана.

Неплатежоспособността на Съединени американски щати по дълга или продължителните политически игри с тавана му може да има отрицателни световни последствия, като ще отслаби статута на $ като международна аварийна валута и световния престиж на Съединени американски щати.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР