За всички достойни афганистански жени носенето на хиджаб е необходимо

...
За всички достойни афганистански жени носенето на хиджаб е необходимо
Коментари Харесай

Талибаните връщат бурките в Афганистан

" За всички почтени афганистански дами носенето на хиджаб е належащо и най-хубавият хиджаб е чадори (бурка от главата до петите), което е част от нашата традиция и е почтително. Онези дами, които не са прекомерно остарели или млади, би трябвало да покриват лицето си, като се изключи очите “, сподели Шир Мохамад, чиновник от министерството на порока и добродетелта в изказване.

В постановлението се прибавя, че в случай че дамите не са имали значима работа на открито, е по-добре да си останат вкъщи.

Това беше последният от поредицата репресивни укази, издадени от управлението на талибаните, не всички от които бяха изпълнени, пишат от организация " Франс прес ". Миналия месец да вземем за пример талибаните не разрешиха на дамите да пътуват сами, само че след ден на съпротива, тази заповед се пренебрегва безмълвно.

Указът, който приканва дамите да демонстрират единствено очите си и предлага да носят бурка от главата до петите, провокира сходни ограничавания за дамите по време на предходното ръководство на талибаните сред 1996 и 2001 година

Това решение наруши напъните на талибаните да завоюват самопризнание от евентуални интернационалните сътрудници в миг, в който страната тъне във все по-влошаваща се филантропична рецесия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР