За всеки, който се съмнява в общоприетия модел на човешката

...
За всеки, който се съмнява в общоприетия модел на човешката
Коментари Харесай

Мистериите на подводната археология

За всеки, който се съмнява в общоприетия модел на човешката история; за тези, които считат, че интелигентни цивилизации са съществували доста преди нас и за тези, които не стопират да дълбаят в насъбраните знания през хилядолетията – отговорите са на всички места към нас. Малко оттатък брега.

Супер къса история на човечеството

Учили са ни, че първо сме влезнали в Неолитната (Новокаменната) ера към 10 000 прочие Хр. Новокаменната ера отразява интервала, когато хората от ловци, събирачи и скитници са почнали да се провеждат в по-стабилни селища, обработвали са земята и са опитомявали животни. В този интервал са се появили и първите градове.

Според обичайния модел за човешката еволюция, първите хомосапиенс са се появили преди към 200 000 години. Тази доктрина подценява “предишните ”  човешки същества, които към този момент са имали огън и каменни принадлежности десетки хиляди години, преди да еволюира хомо сапиенс.

Само за 12 000 години (или 3 милиона години, в случай че включим и предходните човешки същества, които са пристигнали преди нас) ние сме минали през каменната епоха и сме стъпили на Луната. Можем ли следователно да допуснем, че останалите 188 000 години са били нужни на индивида, единствено с цел да се трансформира от двукрака маймуна в създание, употребяващо елементарни принадлежности?

 (Human History Evolution Timeline)

10 000 година прочие Хр. не е времето, когато хората са почнали да строят градове. Това е интервалът, в който са строели градове още веднъж. От обикновено създание до човек с разсъдък, който стига до Луната единствено за 10 000 - допустимо е. А какво ще кажете за 188 000 правене на нищо - много подозрително.

Човешката история и любовта към водата

Долу е показана модерна карта на света, а цветовете подхождат на гъстотата на популацията. Както се вижда, по-гъсто обитаеми са точно крайбрежните региони. Това е по този начин заради няколко аргументи, като да вземем за пример риболова, търговията и приятния морски бриз.

 (The world, by population density)

На идната картинка е показана последната ледена ера. Това значи, че колкото повече лед има, толкоз по-малко вода остава в океана. Също по този начин значи и повече земя, разпростряла се по-далеч, в сравнение с през днешния ден ни е познато.

 (An Ice Age world map)

Две неща би трябвало да отбележим за това изображеие. Бреговата линия е първото. Южна Америка е доста по-голяма. Освен това разпилените острови на Индонезия и Филипините (които през днешния ден са към 20 000), тогава са били съединени като две съществени земни маси – Сахул и Сундаленд!? Другото, което буди интерес е, че огромна част от Европа и Северна Америка са покрити с лед. Това би ги направило също толкоз негодни за обитаване, колкото в наши дни е Антарктида.

Повишаване равнищата на океана – какво значи?

Следващата фотография демонстрира ситуацията преди и след последната Ледена ера. Местата оцветени в зелено демонстрират днешния образ на земята, а тези, оцветени в кафяво – местата, които в този момент са потопени под вода.

 (The Ice Age)

В наши дни един милиард души живеят на към 20 метра надморска височина. Това значи, че в случай че равнището на океана се повиши с 20 метра, един милиард индивида ще се окажат под водата. А какво ще се случи, в случай че равнището се вдигне с 50 метра? Или 100?

Последната Ледена ера е завършила почти преди 11 700 години. Огромно количество топящ се лед е било причина за повишаване равнището на международния океан с към 100 метра. Ако преди нас е имало други цивилизации - Атлантида, Лемурия, Му, в този момент към този момент знаем къде са изчезнали. След изброените обстоятелства не е толкоз необичайно да кажем, че са били погълнати от морето.

Ако обърнем внимание и на датите, може би не е съвпадане, че нашите “първи градове ” са се появили точно преди 10 000 години.

Открити подводни градове

Градовете не потъват просто по този начин под вода. Ако е открит подводен град, първия въпрос следва да е „ Защо? “ а по-късно и „ Кога? “

Подводния паметник Йонагуни, Япония

Разположен е покрай брега на Йонагуни в Южна Япония, на към 30 метра под повърхността на водата. Както се вижда на картата на Ледената ера, единственото време, през което този регион е бил над водата е по време на последната Ледена ера. Може да е бил издигнат, когато хората са били още единствено ловци. Или преди да е издигнат който и да е град. Вероятно е и да е предхождал най-старото познато ни строителство от човешка ръка (освен в случай че не е издигнат от русалки).

Архитектурните формирания припомнят на пирамидите в античен Шумер. Многото верни геометрични форми навеждат на мисълта, че това е по-скоро сътворено от човешка ръка. Първата експедиция от 1997 година обаче заключава, че това е по-скоро естествено събитие и в резултат на сеизмичната активност скалата се разцепва и прави тези верни геометрични форми. Втора експедиция, водена от Масааки Кимура става последовател на тезата, че това е човешко създание на антична цивилизация.х Геолозите дефинират възрастта на този паметник на 10 до 16 хиляди години.

Тази терасовидна пирамида наподобява е била основана с ловко майсторство и напреднала технология, само че при все че принадлежи на предисторическия интервал. Тя не притегля огромно внимание, до момента в който специалисти и авантюристи не стартират да се гмуркат на мястото, заснемайки и разкривайки тази смайваща конструкция и разнообразни й характерности.

Проф. Кимура, морски геолог от Университета на Рюкюс, се гмурка там над 18 години, с цел да мери и картографира характерностите на „ монумента Йонагуни “, както оказва се мястото. Структурата се състои от голяма мрежа от здания, в това число крепости, паметници и стадион, като всички те са свързани със комплицирана система от пътища и плавателни канали

Камбейски залив, Индия

Древният град на господ Кришна в началото се е считал за мит и небивалица, само че останките му са открити и до през днешния ден са обект на проучвания.

В Западна Индия, на към 20 – 40 метра под водата, са открити геометрични постройки. Градът, открит до Камбейския залив, имал построени бани и канализация, зърнохранилища. Също по този начин били открити доста бижута, каменни сечива и керамични произведения. Подобно на монумента Йонагуни, този град е можел да бъде построен само по време на Ледената ера.

Откриването на град под водата значи доста повече от това да намериш няколко потънали здания. Градовете не се оказват потопени просто по този начин. Подводните градове трансформират цялостното схващане за човешката история и всичко, което си мислим, че знаем за корените си.

Вече са открити толкоз доста подводни структури, в това число мостът на Рама и Пирамидата в центъра на Бермудския триъгълник. Ако в действителност човешка ръка е взела участие в построяването им, това безусловно трансформира всичко, което знаем.

Все още не сме наясно с доста от историята, обвързвана с това, което е под повърхността на водата.

Трябва да сме наясно, че историята на цивилизацията не е почнала преди 12 000 години. Тогава се е възродила. Доказателствата за това са малко по-навътре от бреговата линия.

Източници и изображения: cryptoanthropologist.blogspot.com, wikipedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР