За военната помощ настояваха германските консерватори от ХДС/ХСС, но мнозинството

...
За военната помощ настояваха германските консерватори от ХДС/ХСС, но мнозинството
Коментари Харесай

Бундестагът отказа да изпрати ракети Таурус на Киев

За военната помощ упорстваха немските консерватори от ХДС/ХСС, само че болшинството отхвърли настояването им, с цел да не ескалира спорът
Германският парламент отхвърли настояването за изпращане на ракети " Таурус " на Украйна.

Германската консервативна съпротива още веднъж не съумя да прокара предлагането си в Бундестага за изпращане на немски крилати ракети " Таурус " на Украйна, откакто болшинството от депутатите гласоподаваха през днешния ден срещу него, съобщи ДПА.

Общо 690 депутати се включиха в гласуването, като 495 се оповестиха " срещу ", 190 гласоподаваха " за ", а петима - " въздържал се ". Консервативната парламентарна група на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) има 197 депутати.

Системата " Таурус " се характеризира с огромен обхват (до 500 км) и висока точност. Оръжието би могло да унищожи съветски хранилища за муниции, предпазени командни центрове и основна военна инфраструктура, намиращи се надалеч зад фронтовата линия. Кримският мост, дълъг 19 км, неведнъж бе посочен за образец. Той свързва континенталната част на Русия и Крим, анексиран от Русия през 2014 година в прорез с интернационалното право.

Противниците на концепцията за изпращане на " Таурус " на Украйна са уверени, че оръжията биха могли да доведат до ескалация на спора и да въвлекат Германия във войната.

Германският канцлер Олаф Шолц неколкократно отхвърли да изпрати крилати ракети с огромен обхват на деяние в Украйна макар молбите на Киев, отбелязва ДПА.

Социологическо изследване също сподели, че 2/3 от германците са срещу изпращането на ракетите на Киев.

Руският парламент от своя страна преди два дни разкритикува разискването на доставката на крилати ракети " Таурус " за Украйна от страна на висши офицери от немските Военновъздушни сили и предизвести за допустима ескалация на спора, в случай че Берлин реши да изпрати този вид оръжие на Киев, съобщи ДПА.

Подобен процес на събитията може да докара до влизане на Германия във войната и Бундестагът би трябвало да противодейства на това, се споделя в оповестено през днешния ден изказване на съветската Държавна дума.

Германия е дала обещание в контракта " Две плюс четири " от 1990 година, че от " нейната земя ще идва единствено мир ", написа още в текста.

Публикуваният наскоро диалог сред немски офицери и инспектора на военновъздушните сили Инго Герхарц за възможното потребление на " Таурус " против съветски цели обаче демонстрира, че тук има заплаха, се добавя в изказването.

" В традициите на хитлеровото Луфтвафе " военният пълководец " просто е мислил по какъв начин да прикрие съучастието на немските въоръжени сили в плануваните закононарушения на киевския режим ", добавя Държавната дума.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР