За ваксинираните и преболедувалите коронавируса в Австрия локдаунът от днес

...
За ваксинираните и преболедувалите коронавируса в Австрия локдаунът от днес
Коментари Харесай

Без локдаун за ваксинираните в Австрия от днес

За имунизираните и преболедувалите ковид в Австрия локдаунът от през днешния ден не важи. Това стана след съвещания с всички показани в Народното събрание партии, с ръководителите на провинциите и с водещи специалисти в страната. Частичната анулация от 12 декември беше оповестена от федералния канцлер Карл Нехамер.

Ще се подхващат стъпки на отваряне, само че при съблюдаване на строги правила. Правителството е решило да наложи минимални условия, които провинциите могат да стягат според от пандемичната обстановка.

Валидните за цяла Австрия правила позволяват на провинциите да отворят за имунизирани и оздравели всички браншове - търговия, услуги, заведения за хранене, туризъм, просвета и спорт - изключение вършат нощните заведения и нощните заведения и питейните заведения в ски-курортите. Задължително е носенето на маска. В театри, концертни зали и на други мероприятия е позволено наличие на най-много 2000 души.

Отделните провинции могат да дефинират по-строги от общонационалните ограничения. Затова до момента в който в някои елементи всички браншове отварят от 12 декември, в Долна Австрия, Залцбург, Горна Австрия и Щирия това ще стане на 17 декември, а във Виена - на 20 декември.

Австрия първа от страните в Европейски Съюз разгласи наложителна имунизация – тя влиза в действие от 1 февруари следващата година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР