За важни последици от евентуално спиране на времето говори в

...
За важни последици от евентуално спиране на времето говори в
Коментари Харесай

Евродепутат от БСП: Ако спрем смяната на времето, може да намалее броят на жертвите на пътя

За значими последствия от вероятно прекъсване на времето приказва в утринния блок на БТВ евродепутатът от Българска социалистическа партия Момчил Неков.

" Важно е какво време бихме избрали - в случай че се спрем на лятното, дали не бихме се отдалечили от централно европейско време. На него са страни, с които търговията ни е над 50 % - Испания, Италия, Франция Германия. Те са по-склонни за зимна време. Има и нещо друго. Гледах една статистика в Испания - с 40 % се усилват ПТП-тата след промяна на времето. Тоест, когато се смени към лятно време спим с един час по-малко, водачите са по-непредпазливи. Направих калкулации - това се пада в България 20-30 ПТП-та, т.е. 20-30 убити могат да бъдат понижени по този метод, в случай че спрем да сменяме времето. От позиция на бизнеса и продуктивността е по-добре работното време да е с Брюксел, с Берлин. Могат да се разбият доста фамилии по този метод, в случай че разликата с Англия стане 3 часа. Представете си - единият на работа, другият лежащ да спи ", разяснява Неков.

" Западна Европа избира зимно време, само че доста райони ще вземат решение поотделно. Бенелюкс примерно ще вземат решение дружно, ние би трябвало да синхронизираме нашата позиция с Гърция и Румъния, защото естонците да вземем за пример избират лятно време, те са в нашата часова зона. От цялата анкета единствено Гърция и Кипър са за лятно време, останалите са за зимно ", сподели Неков.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР