За увеличение на размера на стипендиите за студенти, докторанти и

...
За увеличение на размера на стипендиите за студенти, докторанти и
Коментари Харесай

Вдигане на стипендиите искат студенти и докторанти

За нарастване на размера на стипендиите за студенти, докторанти и специализанти и унищожаване на стипендиите за невисок приход упорства Националното посланичество на студентските препоръки, което през днешния ден заседава във Велико Търново.

Постановлението на Министерски съвет за реда за разпределяне на стипендии в университетите е отпреди 21 години. Националното посланичество на студентските препоръки упорства за промени, уточни неговият ръководител Даниел Парушев.
 Студентите в частни университети упорстват да получават стипендии Студентите в частни университети упорстват да получават стипендии
Националното посланичество на студентските препоръки ще разиска на заседание опциите и студентите в частните висши учебни заведения да пол...

" Ние ще желаеме увеличение на минималния предел, който е сега 85 лв., да стане 100 лв.. Също най-високият предел, който е 180 лв., да стане 200 лв.. За награди и помощи имаме закрепена на 300 лв., също да бъдат увеличени тези финанси. Много значима тематика е обвързвана с докторантурите – за какво не да се обвържат с минималната работна заплата, тъй като сега един докторант в България получава 500 лв. ".

Настоява се стипендии да могат да получават и студентите в частните университети.

Сред настояванията, които ще бъдат изпратени до служебния образован министър Николай Денков, е за подпомагане за промени в Закона за студентското кредитиране и лихвите по студентските заеми да бъдат понижени от 7% на 3%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР