За упражняване на психически тормоз и изключително навлизане в личното

...
За упражняване на психически тормоз и изключително навлизане в личното
Коментари Харесай

Българските звезди, подложени на тежък психологически тормоз

За практикуване на душевен тормоз и извънредно нахлуване в персоналното й пространство от чужд мъж показа актрисата Гергана Стоянова. Тя разкри част от потресаващите текстови известия, които " влюбен “ в нея телохранител й изпращал месеци наред.

" С месеци ми написа, че ще ме изкорми като риба и ще ме обеси на червата ми “, са думите, с които актрисата направи самопризнание в ефира на bTV.

Въпросният човек се снабдява с телефонния й номер, с помощта на това, че е охранител на събитие, на което тя е водеща – фестивала в Жеравна. Той й звъни, с цел да приказват за " последващи стъпки “ в Жеравна “, описа самата Стоянова. Двамата се срещат, само че актрисата не може да се сети кой е той. Мъжът упорствал за задълбочаване на връзките с нея, даже откакто актрисата му обяснила, че си има другар и деца, продължавайки да й изпраща известия за среща.

Мъжът обаче не се отхвърля и продължава да тормози актрисата през нощта и рано сутринта. Страхувайки се за сигурността и живота си, Гергана Стоянова взема решение да подаде сигнал в полицията, тъй като не е сигурна дали в качеството си на защита, индивидът не разполага с оръжие.

Нещата за малко се успокоили, само че по-късно още веднъж почнали. В един миг мъжът почнал да я заплашва, че  " ще ме нареже “,  " ще те изкормя като риба “,  " ще ме обеси на червата ми “ и  " ще направя нещо на децата ти “.

Нещата приключват наред при започване на тази година с подаването на сигнал от страна на актрисата, мъжът е арестуван и към този момент е настанен в психиатрична клиника, само че тя се тормози, че ще излезе и телефонният гнет може да продължи.

" Не бива да позволявате някой да ви написа " Ще те изкормя като риба “. Реагирайте незабавно, тъй като може да не стигне до вас, а до най-близкото момиче, с което ще се опита да има връзка “ – насочи обръщение актрисата от ефира на bTV.

Гергана Стоянова напълно не е единствената известна българка, която е била обект на тормоз – без значение дали душевен или физически.

Преди време певицата Поли Генова показа, че е била унизена и преследвана от чужд мъж в ученическите си години.

Тогава обаче тя се тормозила да показа с родителите си, с цел да не загуби свободата да върви сама на учебно заведение. Най-важният урок, който изпълнителката на шлагера “If Love Was a Crime “ и майка на 2 деца е научила от травматичното събитие е, че човек постоянно би трябвало да споделя и да търси помощ, когато има проблем.

" Спомням си, че родителите ми започнаха от пети клас да ме пускат да се прибирам с градски превоз, което за мен беше супер свобода… Обаче в един миг осъзнах, че като ходя на учебно заведение и се прибирам – един човек ме следи. Виж какъв брой глупава постъпка... Да, преследваше ме един човек и аз слизах, по-рано, на разнообразни спирки, с цел да не знае, че ще сляза. Криела съм се, едно доста гадно напрежение, че някой непрестанно те следи. В учебно заведение го виждах по какъв начин седи в профил – доста гадно и не им споделих.

От първо лице за насилието неотдавна приказва и друга българска актриса, която разкри за травматични събития от тийнейджърските си години, свързани с физически тормоз, упражняван над нея – Яна Маринова.

Когато била на 17, актрисата претърпява смразяваща " обич “. Нейният другар й чупи носа, прострелва я в крайници, само че тя съумява да се измъкне от насилника си.

" Аз знаех още в самото начало, след първия път, в който ми счупи носа и в който стартира да ме бие, че не можех просто по този начин да се откача. Той ме заплашваше и ми трябваше тактика. Още тогава доста добре разбрах какви са законите. Разбрах, че няма кой да ми помогне “, споделя в свое изявление Маринова.

След години на претърпяно принуждение и като очевидец на такова самата Яна Маринова съумява да показа кино лентата " Игра на доверие “, който е основан по нейна концепция, а сюжетът му е по действителни събития от живота й и този на нейната майка, която също е била жертва на домашно принуждение.

Пресен е и казусът с друга наша актриса – Диана Димитрова, която през ноември 2022 година упрекна сътрудника си Юлиян Вергов във физическо принуждение по време на фотосите на сериал.

Побоят се случва през 2017 година, само че актрисата взема решение да опише за него 5 години по-късно.

" В рамките на 2 минути, последвайки лицето, искайки да схвана за какво, той мина около мен, удари ме в стената, подвигна ме... свякох се на пода, съборих закачалки... Погледнах индивида, тъй като не можех да допускам, че това е индивидът, който познавам, почитам и работя и по-късно той ме изрита с цялата мъжка мощ, която имаше, в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме и след 15-20 секунди трима индивида ме откриха. Беше оповестена обедна отмора ", показа в обществените мрежи актрисата.

От своя страна, Вергов декларира, че не е удрял колежката си и не " е имало каквато и да било форма на физическо принуждение от моя страна “. Актьорът завежда наказателно дело против нея за засегнатост, чието първо съвещание беше през декември 2023 година

Носителка на " Аскеер “ Ирини Жамбонас също е била унизена - полово.

Актрисата от Малък градски спектакъл " Зад канала “ на два пъти е получавала оферти за работа против секс, признава самата тя в изявление. Първият път удря плесница на публично място на наглия човек, който й прави предлагането. Според нея това не е вест за актьорската колегия, в която от години се знае за сходни рецидиви. Жамбонас акцентира сериозността на казуса, наричайки го обществен, " който обаче се замита под килима “.

Не единствено родни актриси, само че и модели са споделяли обществено за претърпяно принуждение. Преди 14 години манекенката Катрин Вачева беше грубо пребита от приятеля си – футболиста Орлин Орлинов.

Тя беше със строшен нос, разтърсване на мозъка и редица пострадвания след траял часове наред безсърдечен побой. Причината била, че тя отказала да се качи у тях. След това и други дами споделиха, че са били бити от футболиста, само че единствено Катрин се осмели да го съди.

Друга хубавица също проговори намерено за издевателството, който е претърпяла едвам на 13 години – " Мис България “ 2020 Венцислава Тафкова.

Тя беше предизвикана от вълната от публично отвращение след случая с Дебора, която беше нарязана от приятеля си с макетно ножче. Тя разкри в Инстаграм, че едвам на 13 години са ѝ забили макетно ножче в ръката.

" Моето е нищо! Не са 400 шева! Бях едвам на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката и се разминах на половин милиметър от това да не мога да движа ръката си цялостен живот. И знаете ли какво изпитваш в този миг? Срам! Дълги години ме беше позор от този белег, който постоянно се мъчих да затулям. Когато ме питаха, избягвах въпроса, а възприятието на позор се трансформира в яд. "

В обявата си в обществените мрежи Венцислава Тафкова написа, че, когато е спечелила купата " Мис ", е застанала зад идеята за прекъсване на насилието над дами и деца. Тя приканва младите девойки да не се срамят и да описват историите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР