За удължаване на срока на ремонта на Западен парк, одобрено

...
За удължаване на срока на ремонта на Западен парк, одобрено
Коментари Харесай

Софийска община тихомълком удължи срока за ремонта на Западен парк

За удължение на периода на ремонта на Западен парк, утвърдено тихомълком от страна на Столичната община, алармират деятелите от Спаси София. Те изпратиха фотоси, показващи нова осведомителна табела, от която излиза наяве, че общината без пояснения е удължила периода за осъществяване с към 6 месеца. С това, вместо при започване на юни, Западен парк вероятно ще бъде приключен през месец декември. " Гражданите заслужаваме да знаем, за какво се удължава срокът с съвсем 50%. Предвид обстоятелството, че единственият парк за 200 000 столичани към този момент цяла година е непристъпен и негоден, считаме че кметът дължи пояснение " - съобщи Борис Бонев.



" Сгрешен план ли утвърди Столичната община? И в Западен парк ли ще се оправдават с " форсмажорни условия "? Изпълнителят ли не може да се оправи със задачата? " - питат от организацията и допълват, че каквато и да е повода, столичани чакат подготвен парк, санкции и уволнения за отговорните. " Всички огромни обекти закъсняват съществено и все няма отговорни, нито от страна на изпълнителите, нито в администрацията на Столичната община " - допълват от Спаси София.

От организацията разпространиха и фотоси, на които се вижда, че цяла година не е стигнала на изпълнителя Галчев Инженеринг дори да прокара подземните връзки, а дейностите по построяването на настилки, осветяване, детски и спортни площадки, алпинеума и розариума, поливната система и озеленяването, още не са почнали. " Предвид забележителната сума от 11 млн. лева и смисъла на парка за няколко столични квартала, чакаме отговор от Столичната община за какво е толкоз месеци съвсем никой не работеше на обекта, до момента в който хората газеха в тиня? " - съобщи Гергин Борисов. Той напомни и думите на кмета, госпожа Фандъкова, която даде обещание ремонтът на Западен парк да бъде подготвен до края на 2018 година



Гражданите обръщат внимание и на обстоятелството, че обектът е непристъпен, а необезопасени ровове дебнат на доста места. " Непрестанно получаваме сигнали и недоволства от жители. Нека не забравяме, че Западен парк има ролята и на значима пешеходна връзка на люлинчани с останалата част на града, която е блокирана към този момент цяла година. Това е в прорез с общинските наредби и изискванията в контракта " - напомня Борис Бонев. По документи ремонтът би трябвало да е с обособени 11 подобекта, с обезпечена етапност и проходимост за пешеходците. В нито един миг от започване на строителните работи до момента, жителите не видяха указателни табели за вероятните направления за пресичане на парка, не са обезпечени премоствания или дървени пътечки през рововете по основни алеи, а изникващи всеки ден необозначени ровове блокират към този момент дребното останали благоприятни условия за прекосяване.

Потресаваща е гледката и при детските площадки в представителната част на Западен парк. " В град, чийто кмет постоянно натъртва на грижата за децата и младите, те са принудени да доближават до площадката за игра през необезопасени ровове и изкопи, а калта се разнася по пързалките. Това е неприемливо " - приключват от Спаси София.

Снимки Спаси София
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР