За туристите, на които се налага да превозят своите велосипед

...
За туристите, на които се налага да превозят своите велосипед
Коментари Харесай

С колело и ски в теснолинейката: Пощенският вагон стана за велотуристи

За туристите, на които се постанова да превозят своите велосипед или ски, БДЖ приспособява остарелия пощенски вагон на теснолинейката по пътя Септември – Добринище.

БДЖ със специфична комбинация за 1 юни

Родопската теснолинейка минава по 125 км железопътно трасе , което свързва Горнотракийската равнина, Родопите, Рила и Пирин. Пресича живописното дефиле на Чепинска река, Чепинското корито и се устремява към Аврамовата седловина, която разделя Рила и Родопите.

В началото на снимачния ден температурата е минус 10 градуса, споделя Андро Дюлгерян

По пътя на теснолинейката можеш да срещнеш всевъзможни пасажери – локални и непознати пътешественици. Мнозина за първи път откриват кътчетата, които гарите крият , други са правилни фенове на маршрута.

В 9 ч. сутринта, към този момент се появяват и първите велотуристи, които желаят да се възползват от новата облага на влака. Екипът ни попада на туристическа група, която първа употребява новия веловагон.

Влакът е разпродаден, изясни Кристиан Ваклинов, ръководител на Гражданското съдружие на теснолинейката

Условието за пътешестване с колела и ски е предварителна поръчка за най-малко четири велосипеда или скиорски такъми, не по-късно от 7 дни преди датата на пътешестване. Заплащат се 2 лева в допълнение.

В рамките на идната година се чака да бъде приключен и приспособен също по този начин спомагателен вагон за транспорт на мъчно преносими пасажери.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР