за ценностите и политиките на Европейския съюз. То е направено

...
за ценностите и политиките на Европейския съюз. То е направено
Коментари Харесай

Българите смятат, че ЕП трябва да се занимава повече с върховенство на правото отколкото с човешки права

за полезностите и политиките на Европейския съюз. То е направено сред 1 ноември и 2 декември 2021 година във всички 27 държави-членки на Европейски Съюз.

Основен приоритет за Европейския парламент съгласно изследването би трябвало да е отбраната на демокрацията. Една трета от интервюираните (32%) виждат демокрацията като най-важна полезност за отбрана, следвана от свободата на словото и мисълта (27%) и отбраната на правата на индивида (25%).

Това обаче не е тъкмо по този начин в България.

.

По отношение на целите на политиката жителите слагат публичното здраве преди всичко с 42%, следвано от бедността и общественото изключване (40%), както и изменението на климата (39%). Проучването също по този начин демонстрира продължаващата мощна социална поддръжка за Европейския парламент, като 58% поддържат по-важна роля на Парламента в бъдеще.

Тези политики би трябвало да са мощно застъпени в Европейски Съюз и съгласно българите. 53% считат, че Брюксел би трябвало да влага повече старания в публичното здраве, 51% са на мнение, че Екологичен потенциал би трябвало да се бори с бедността и общественото изключване, само че проблемите с климата у нас не са на дневен ред. Едва 16% от българите считат, че тематиката е значима. От друга страна обаче поддръжката на стопанската система и основаването на нови работни места би трябвало да е европейска политика съгласно 48% от интервюираните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР