За целите на кандидатстването във висше училище зрелостници или лица,

...
За целите на кандидатстването във висше училище зрелостници или лица,
Коментари Харесай

На първо четене: Зрелостниците, недоволни от оценките си, ще могат да се явяват повторно на матура

За задачите на кандидатстването във висше учебно заведение зрелостници или лица, притежаващи тапия за приблизително обучение, по свое предпочитание имат право еднократно, в границите на образователната година на завършването си или на идната образователна година, да положат изпит по реда на държавните зрелостни изпити по образователен предмет, по който към този момент са положили сполучливо държавен зрелостен изпит, само че не са удовлетворени от оценката си.

Това реши Народното събрание с признатите на първо четене промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, импортирани от Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС и група народни представители.

Резултатът от изпита не трансформира този от матурата в дипломата за приблизително обучение и се отразява в уверение за положен изпит по реда на държавните зрелостни изпити за задачите на кандидатстването във висше учебно заведение.

При кандидатстване във ВУЗ удостоверението дава право за включване на оценката от положения изпит с тежестта на или вместо оценка от държавен зрелостен изпит от дипломата за приблизително обучение в случаите, когато тя е по-благоприятна за лицето в балообразуването или за банкет в висше образователно заведение.

Печат с изображение на държавния герб се слага и върху уверение за положен изпит по реда на държавните зрелостни изпити за задачите на кандидатстването във висше учебно заведение, одобри Народното събрание. Според настоящия закон учебните заведения, като се изключи началните, частните и духовните, имат подобен щемпел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР