За тревожна липса на лекарства за онкоболни съобщават пациенти в

...
За тревожна липса на лекарства за онкоболни съобщават пациенти в
Коментари Харесай

Недостиг на лекарства за онкоболни в 4 града

За тревожна липса на медикаменти за онкоболни оповестяват пациенти в Бургас, Варна, Шумен и Русе . Пациентски организации към този момент са уведомили здравния министър Асена Сербезова, оповестява Българска национална телевизия.

Тези лекарства се обезпечават посредством централизирана поръчка. На 26 октомври 2021 година обаче тя е спряна заради обжалване. Затова Министерството на здравеопазването е предложило на профилираните лечебни заведения да проведат лични процедури.
Още 4 години и 28 млн. лева са нужни за най-скъпата онкоапаратура, отлежаваща у нас
Още 4 години най-малко и 28 милиона лв. са нужни, с цел да проработи най-скъпата онкоапаратура в България, отлежаваща към този момент 6 години. Става в...
Прочети повече
От онкологичната болница в Бургас признават за неналичието на някои медикаменти. Причината е изтекли публични поръчки за доставка, само че твърдят, че към този момент са налични.

„ Последният контракт за доставка на лекарства беше подписан на 2-ри февруари тази година. Така че главно за към седмица до 10 дни бяха изчезнали от пазара медикаменти. Единствено чакаме подписване на контракт за още два продукта, единият от които е доста издирван ", съобщи Ирина Тодорова, шеф на онкологичната болнична аптека.

Някои онколекарства могат да се намерят на свободния пазар, само че цената им е извънредно скъпа , споделят потребителите.

Пациентки организации ще упорстват здравното министерство да излезе с публична информация къде има изчезнали медикаменти, какви са аргументите и по кое време ще бъдат набавени.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР