За трети път доброволци ще почистват около язовир "Огоста" край

...
За трети път доброволци ще почистват около язовир "Огоста" край
Коментари Харесай

За трети път: Почистват край язовир Огоста

За трети път доброволци ще почистват към язовир "Огоста " край Монтана. На 7 май, събота, сред 9 и 17 ч. ще се почиства местността "Червеното връвище ".
Всяка пролет при топенето на снеговете и повдигането на равнището на река Огоста течението ѝ събира стотици боклуци, изхвърлени по нейното поречие и по-късно ги отнася в язовира. Местността е във вътрешността в язовира и до нея се стига единствено с лодка. Затова уредниците търсят доброволци с лодки, които да превозят участниците в акцията, а по-късно и събраните боклуци в чували.
"Имаме потребност от дейни хора, които желаят да създадат някаква смяна, малко или доста да създадат някаква разлика сред това, което е направено досега като активност и това, което желаят да виждат в природата като непорочност. Ще се включат и локални риболовци, още веднъж ще разчитаме на тяхната помощ. Всеки един, който разбере за събитието, желае да се включи, е добре пристигнал, тъй като отпадъкът на самата локация е извънредно доста и всяка една лодка в допълнение избавя и дава повече време за събирането на отпадъка, тъй че да може това място да е чисто и да остане единствено природа там, отвън пластмасата ", сподели Деннис Тодоров от Монтана, който е един от уредниците.
Сборният пункт е на паркинга под крепостта в 8.30 часа за хората, които имат коли или имат потребност от превоз. В 9 часа за самото почистване сборният пункт е в края на асфалтовия път след "Расника ", с цел да може хората да бъдат превозени с лодки до местоположението на почистване. Чувалите и ръкавиците са обезпечени от "Грийнпийс ". Отпадъците ще бъдат извозвани от общинското дружество по непорочност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР