За трета поредна година популярни личности ще играят боулинг с

...
За трета поредна година популярни личности ще играят боулинг с
Коментари Харесай

Благотворителната инициатива „Подай ръка“ подкрепя сдружение за конна терапия за деца със специални образователни потребности


За трета поредна година известни персони ще играят боулинг с идея в границите на самодейността „ Подай ръка “. На 17 декември 2022 година всички боулинг зали от веригата MegaXtreme Bowling, част от ФАНТАСТИКО ГРУП, ще отворят вратите си в поддръжка на Сдружение „ Конна терапия “, което оказва помощ на деца със специфични потребности да живеят по-щастливо и пълноценно. Инициативата се реализира в партньорство с Българска боулинг федерация и с поддръжката на bTV Media Group и bTV Radio Group.

Основател на Сдружение „ Конна терапия “ е Веселина Фелдман – психолог и експерт по терапия с коне. Основната активност на организацията е обвързвана с терапия с коне за деца със характерни потребности – с двигателни, поведенчески, когнитивни, прочувствени, обществени и други усложнения. „ Ние работим със ужасно доста доброволци и аз откровено се удивлявам на тези хора, които отделят от времето, от напъните си за това да вървят с нас по този нелек път. Това за мен е голяма мотивация от една страна. От друга страна – усмивките на децата, това, което ние виждаме като резултат от нашата работа, резултатите, които реализираме са извънредно мотивиращи и няма по какъв начин да спрем, тъй като това, което се случва е в действителност неповторимо “, споделя Веселина Фелдман.



В лечебните стратегии на сдружението са включени към 70 деца, като с по-голямата част от тях се организират самостоятелни лечебни сесии, само че има и групови лечения за деца, които посещават центъра дългогодишно.

На 17 декември всеки, който желае да поддържа Сдружение „ Конна терапия “, може да го направи във всяка от залите MegaXtreme Bowling. Всички доходи от изиграни боулинг игри в този ден ще бъдат дарени за идеята. Официален старт на събитието ще бъде даден в 11:00 часа в боулинг залата в JoyStation в кв. „ Студентски град “ в София. Първи на пистите ще излязат олимпийската легенда Мария Гроздева, двама от най-успешните български волейболисти Владо Николов и Евгени Иванов, актьорите Весела Бабинова, Диляна Попова и Филип Буков. В самодейността вземат участие телевизионните водещи на bTV Натали Трифонова, Валери Генов, Илия Илиев, както и един от гласовете на bTV Radio - Надежда Василева. Боулинг с идея ще играят още първенци по боулинг и млади очаквания в този спорт. Събитието няма спортен темперамент и в него може да се включи всеки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР